Menu
RSS

unnamed

'La Fira de Música al Carrer es recuperarà sí o sí'

'La Fira de Música al Carrer es recuperarà sí o sí'

Josep Forasté Alcaldable de Decidim Vila-seca

Quatre anys després d’entrar al consistori, Josep Forasté liderarà per segona vegada la candidatura de Decidim Vila-seca el 26 de maig. Ho fa amb el convenciment de que compta amb el millor equip i l’aspiració de guanyar.

Què li ha animat a repetir com a candidat de Decidim?

El compromís màxim, tal com està fixat en els nostres estatuts, és de vuit anys. Fa quatre anys érem nous i no sabíem què ens trobaríem. Hem après què és la política i ara és el moment de posar aquesta experiència al servei de l’assemblea, que és qui m’ha escollit.

Com valora aquests primers anys a la corporació?

L’assemblea de Decidim ha aportat 85 mocions al plenari. Al començament érem més tendres, però ja hem après com funciona el sistema. Aquests anys ens han donat una visió de que fan falta moltes coses. L’equip de govern que hi ha hagut fins ara a Vila-seca ha cuidat molt el continent, però el contingut no tant. Nosaltres entenem la política municipal al revés.

Aquest mandat per primera vegada s’han fet pressupostos participatius.

Quatre anys després, el pipican és un drama, que necessita reparacions contínues i que ha costat un dineral que no s’entén. No entenem com tenen enfocada la participació ciutadana. Tinc la sensació que aquest govern és com el rei Sol: tot pel poble, però sense el poble.

Aquest dilluns es va signar el conveni amb la Fundació Vila Casas per fer del Castell un centre d’art.

Aquesta signatura en període electoral no es podia fer davant de la premsa i es va fer. És un acte prohibit per la Junta Electoral de Zona, que els va avisar abans i tot i així ho van fer. S’ha denunciat davant de la Junta Electoral i estem esperant quina és la resposta. Estem a favor que es faci aquest conveni, però necessitem veure què inclou i en quines condicions. A més, cal cosir això amb les persones i sensibilitzar la gent cap a aquest art que vindrà al municipi.

Què en pensa del projecte del Celler Noucentista?

Molts de nosaltres formem part del grup de teatre La Tramoia. Se’ns va dir que parlarien amb nosaltres per dir la nostra, però aquesta reunió encara no s’ha produït i veiem com el projecte va avançant i es van prenent decisions. Per nosaltres això és una decisió de poble i potser valdria la pena tenir en compte les necessitats del poble. A què destinarem exactament el Celler?

S’ha dit que serà un espai polivalent.

Això què vol dir? Un espai que és bo per moltes coses, però que no és òptim per cap? Potser valdria més un espai òptim per a menys coses, però ben enfocat.

S’acaba d’aprovar una partida de 500.000 euros pel transport interurbà

Ells no ho portaven al programa i en sec s’acosta el període electoral i aproven la partida per fer una connexió que fa anys que hauria d’estar feta. Quan es conegui el projecte veurem si realment és un element de comunicació entre els tres nuclis de població, continu tot l’any i pensat per la gent del municipi. Hi ha molts interrogants encara.

Es pot recuperar la Fira de Música al Carrer?

Es recuperarà sí o sí. Estem convençuts. A part de l’equip de govern, si una cosa tenim clara la resta de grups és que la Fira de Música al Carrer ens aportava valor afegit i que és un projecte que s’ha de recuperar. Evidentment, quan has matat un projecte d’aquesta magnitud durant quatre anys, li has fet molt de mal i veurem en quines condicions podem recuperar-lo.

Han estat molt actius amb el tema sobiranista.

Aquesta responsabilitat l’hem assumit convençuts, perquè és un dels nostres valors primordials. Nosaltres no creiem en la independència com un objectiu, creiem en la República catalana com el camí per poder arribar a aquesta política amb més justícia social i igualtat.

Què opina del paper que juga l’Ajuntament en aquesta matèria?

Són molt ambigus. Sempre prioritzen els interessos electorals en totes les decisions que prenen, més enllà dels valors. Sorprèn veure’ls en congressos del PDeCAT quan tenen companys de partit tancats a la presó i no s’han posat un llaç ni a la solapa, no ja a la façana de l’Ajuntament.

Després de sis majories absolutes, no hi haurà Josep Poblet a la papereta de CiU el 26 de maig.

Això obre molt el ventall de possibilitats. Després de 23 anys la tendència era perdedora i crec que, en part, es retira per això. L’ombra de Poblet era important, seria mesquí negar-ho, però ara tots sortim a guanyar.

Es veu amb possibilitats de guanyar les eleccions?

Estem convençuts que podem fer-ho. Hem fet una llista guanyadora i això ens dona totes les possibilitats. La lluita és per guanyar i per treure els millors resultats possibles.

En cas d’haver de negociar pactes...

Nosaltres ens marquem una línia vermella, que és no governar de la maneta d’aquells amb qui no tenim afinitat. Ara, asseure a parlar de projectes, de construir municipi, d’avançar... sempre estarem disposats i esperem que la resta de partits també ho estiguin si nosaltres resultem ser la força guanyadora. El tarannà que hem viscut aquests quatre anys tota l’oposició ens ha fet veure que el canvi de formes, el diàleg i la nova forma de fer política són més necessaris que mai. Cal una governança del municipi més plural.

Darrera modificació elDissabte, 30 Març 2019 11:10

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi
DYGICOM Diseño web