Menu
RSS

unnamed

'Hem de fer front comú contra el feixisme’

'Hem de fer front comú contra el feixisme’

Marçal Curto va ser el primer regidor en la història d’ERC a l’Ajuntament de Salou (2003-07). Aquest 26M tornarà a encapçalar la candidatura dels republicans amb il·lusions renovades. Aquest diumenge 14 d’abril, a partir de les 11 h, presentarà la seva llista a la plaça de Lluís Companys (Masia Tous).

Què el va animar a fer el pas endavant quan va renunciar Sandro Boquet?

Va ser difícil, perquè el projecte que el Sandro havia encetat aquests quatre anys era molt engrescador i comptava amb molts perfils diferents. En deixar ell la política, ens va deixar un forat molt gran, però ell mateix, la militància, els amics i votants de Salou van ser els que em van animar.

Quin balanç fa del mandat?

La impressió que hem donat al ciutadà i a la resta de grups polítics és que som un partit seriós i amb futur per governar. Som un partit en el què es pot confiar per fer grans projectes a la ciutat i això ho hem demostrat amb una oposició en positiu.

Han engegat l’elaboració del programa amb sessions participatives.

Cada dilluns obrim a tothom la secció local, a les 19h, i també estem recollint totes les opinions i idees a través de les xarxes socials. El nostre tarannà és intentar que la gent pensi en República Catalana. Un Ajuntament republicà ens ajudarà molt més que ajuntaments neoliberals.

Quines preocupacions els està traslladant la gent?

Una és molt clara, l’habitatge. La política actual d’habitatge a tot el país està empenyent els nostres joves a marxar del lloc on han nascut perquè tot el parc d’habitatge disponible se l’està menjant el lloguer turístic. També hem apreciat un retrocés important en matèria de cultura.

Com abordarà ERC la problemàtica de l’habitatge?

La primera mesura és crear l’oficina de l’habitatge municipal. Aquesta ha d’enfocar,.juntament amb altres professionals, les eines a l’abast de l’Ajuntament per intentar que aquest habitatge sigui més accessible a la població.

Un dels seus missatges recurrents d’aquest mandat és que el govern no té projecte de ciutat.

Granados no ha tingut mai un projecte de ciutat. No li ha interessat. Aquests quatre anys no n’ha fet ni un i s’ha limitat a fer tasques de manteniment. És necessari que tots els partits ens comprometem a que d’aquí 10-12 anys respectem una sèrie de projectes mani qui mani, amb dates i calendari.

Què opina sobre el desmantellament del tren?

Tot el què ha nascut a Salou o fa més de deu anys que hi viu vol que es tregui la via. És una barrera que s’ha de treure i garantir l’espai per un futur tramvia.

Van ser molt crítics amb BCN World. Com veuen ara el projecte de Hard Rock?

En aquest tema hem trobat més discrepàncies. És cert que al principi vam ser molt crítics, però amb el projecte inicial, que parlava de sis casinos, deu hotels, tren aeri, circuits de fórmula 1 elèctrica... Creiem que el projecte s’ha adequat al territori i la marca Hard Rock al món té gran credibilitat. Al final, vivim del turisme i hem de ser responsables com a governants.

Com ha viscut l’auge de l’independentisme a Salou els darrers anys.

Amb grata sorpresa. Ser independentista l’any 2000 a Salou provocava pràcticament que t’assenyalessin al carrer. Actualment, Salou s’ha sumat al moviment independentista i ja ho hem vist a les últimes eleccions. Salou està portant 4 o 5 autobusos a les manifestacions de l’Onze de setembre, ha anat a Madrid, a Altsasu... coses impensables fa pocs anys.

Com valora que sorgeixi una altra candidatura independentista com Fem Salou, Fem República?

Pot obtenir algun vot que provingui de les nostres bases, però no ens amoïna. Sabem que si surt, tenim un aliat per lluitar contra el 155 i contra les candidatures unionistes.

Tem un auge de l’extrema dreta a Salou amb VOX?

Temo pel company Mario García (PP) pel possible transvasament de vots que pugui patir. Al final, l’extrema dreta sempre havia estat i estava dins d’aquest Partit Popular. Farem front comú perquè aquesta gent no pugui governar Salou.

Quines són les seves aspiracions de cara a les urnes?

Seria una gran alegria si tornem a conformar un grup municipal de dos regidors, perquè això ens asseguraria un votant fidel i que el vot independentista es manté. Tot i així, l’aspiració és la màxima. És moment de tancar files en contra del feixisme.

Quin serà el seu paper en un context de pactes?

Nosaltres ens presentem per guanyar les eleccions i aplicar al 100% el nostre programa electoral. El que tenim clar és que hem de fer un front comú contra el feixisme i parlarem amb tothom per evitar que Cs, PP i l’innombrable (VOX) arribin a obtenir l’alcaldia. Seria un retrocés molt greu i molt seriós per la ciutat de Salou.

Darrera modificació elDivendres, 12 abril 2019 11:08

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi
DYGICOM Diseño web