Menu
RSS

unnamed

Camí Mendoza: ‘Vam assegurar una gestió eficaç i l’hem feta’

Camí Mendoza: ‘Vam assegurar una gestió eficaç i l’hem feta’

Camí Mendoza engega la campanya per reeditar l’alcaldia de Cambrils avalada pels bons resultats d’ERC el 28A i satisfeta amb l’acció duta a terme aquests quatre anys i per abordar problemes històrics com el Teatre Auditori o el deute de l’Hospital Lleuger.

ERC ha guanyat per primera vegada unes generals a Cambrils.

És molt significatiu que per primera vegada una força independentista i republicana hagi tingut tant de suport per part de la ciutadania. Això vol dir que el projecte d’ERC s’està fent bé, que té un objectiu clar i que és compartit.

Fa quatre anys, quan va assolir l’alcaldia, prometia transparència i proximitat. Ha complert?

Des del primer dia vam posar totes les mesures possibles per fer-ho. Calia posar tota la part de l’administració més pròxima al ciutadà. Som un dels municipis que tenim més implementada l’administració electrònica, hem fet una ordenança de bon govern, hem apropat la Policia Local als barris, es pot consultar el pressupost viu perquè la gent sàpiga com es gasten els diners...

La reducció del deute ha estat una constant en els quatre pressupostos aprovats.

Poder rebaixar el deute a la meitat, de 46 a 23 milions a final d’aquest any, ens haurà permès també tornar a fer inversions. Ens trobàvem que els ingressos només donaven per cobrir el funcionament bàsic del municipi, però no podíem créixer en inversions que també són necessàries. A més, hem aconseguit el retorn de 2 milions de la Generalitat.

Amb quina acció d’aquests anys es queda?

Ens vam trobar amb una realitat social molt difícil després dels anys de crisi. Poder destinar més recursos de cara a les persones que més ho necessitaven ha estat molt satisfactori. També posar recursos a l’Escola de Música perquè no tanqués i acabar el tema de l’Oficina Local d’Habitatge.

ERC va criticar molt el projecte d’enderroc del pont de la N-340 abans d’entrar al govern municipal.

Érem crítics perquè en aquell moment crèiem que la prioritat era l’avinguda Charles Darwin. L’enderroc i la remodelació de l’avinguda Baix Camp ja tenia uns diners compromesos i enteníem que no es podien fer passes enrere. El gran repte nostre era començar i acabar Charles Darwin en aquest mandat.

Ho han aconseguit, però  l’estació segueix tancada.

A la reunió a Madrid fa un mes vam poder visualitzar que hi ha millor sintonia que mai entre els governs de la Generalitat i de l’Estat. Jo vull pensar que aquest any, un dia o altre, veurem arribar els trens, però això ja m’ho pensava també fa dos anys.

Ràdio Cambrils acaba de començar a emetre en proves entre crítiques sobre la seva sostenibilitat.

És bàsic que la ciutadania pugui estar informada de primera mà i calia reobrir l’emissora local. Per això, però també perquè és un servei necessari per temes d’emergències, indistintament si és sostenible o no. Preveiem que sigui el més sostenible possible quan entri publicitat.

Al seu pla d’acció prometia buscar solucions per desencallar el Teatre Auditori.

Cambrils necessita un teatre auditori, però en el seu moment es va magnificar el projecte. Vam parlar amb la Generalitat perquè no podíem assolir aquest cost, però sí ens atrevim a fer un projecte de mínims que és el que han redactat els tècnics de l’Ajuntament per poder obrir una part.

Es podrà reprendre en el pròxim mandat, doncs?

S’haurà de seguir treballant. Quan vam entrar a l’Ajuntament vam assegurar una gestió eficaç i ens vam trobar damunt de la taula una sèrie de problemes històrics com aquest o l’Hospital Lleuger. Acabaré el mandat podent dir que me n’he preocupat i he fet tot el que podia per avançar-los. La consciència la tinc molt tranquil·la.

El 26M hi haurà quatre paperetes amb opcions independentistes.

Ja està bé que es presentin diferents opcions en aquest sentit, sempre i quan sapiguem respectar-nos els uns i els altres a l’hora de defensar els projectes. No hem d’anar a prendre’ns vots, sinó a eixamplar la base i anar a buscar el vot republicà.

Dins del pacte de govern, hi ha hagut tanta mala maror com es diu?

Està clar que hi han hagut moments de tensió, però crec que l’important és que hem sabut conviure fins al final defensant idees de vegades oposades.

Tenir el PSC al govern els ha frenat en la defensa de la independència?

En absolut. El que ha condicionat que haguem pogut fer o no és la configuració del ple i els vots dels diferents grups. Des del govern hem fet en tot moment el que hem cregut per la República.

Quin objectiu té quan s’obrin les urnes?

Hi ha dos forces més en el sentit independentista a Cambrils i no sabem què pot passar amb la intenció de vot. Nosaltres treballarem al màxim per poder repetir els resultats de fa quatre anys i millorar-los el màxim possible.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi
DYGICOM Diseño web