Menu
RSS

unnamed

J. Anton Ramírez: 'Som l’alternativa real per tirar endavant aquest ajuntament'

J. Anton Ramírez: 'Som l’alternativa real per tirar endavant aquest ajuntament'

Joan Anton Ramírez lidera per segona vegada la candidatura de Ciutadans a Vila-seca. Després de quatre anys com a portaveu de la segona força al plenari, l’alcaldable taronja es mostra convençut de les seves possibilitats de governar i descarta fer-ho de la mà amb els hereus de Poblet.

Es van estrenar fa quatre anys al consistori.

Ha estat una experiència enriquidora. Hem estat una oposició valenta, que ha controlat, que ha demandat, que ha negociat i que ha fet la seva tasca, que és fiscalitzar l’acció del govern.

Això, davant d’una majoria absoluta com la de CiU, és més difícil?

La teva tasca dona contra un mur de pedra. No estan acostumats a que les propostes de la resta de partits puguin ser escoltades i això ha estat complicat.

Ciutadans va ser segona força a les generals amb 2.427 vots.

Tenim una inèrcia creixent i sempre que s’han obert les urnes a Vila-seca els últims anys, Cs ha estat un dels partits més forts. És cert que l’àmbit municipal és molt diferent, però Cs Vila-seca ha fet una tasca important, tenim projecte, tenim lideratge i creiem que som l’alternativa real per poder tirar endavant aquest Ajuntament. Sortim a guanyar.

Quins són els pilars del seu programa electoral?

Tindrà tres eixos principals, que són l’espai social, econòmic i mediambiental. En cohesió social, a nivell d’ajudes, de subvencions, de transport públic, d’esports, de cultura, de seguretat... En tema econòmic, necessitem un ajuntament que no malbarati els recursos públics per una gestió del segle passat i que faci inversions sostenibles. En el tema mediambiental, és important tenir mesures de qualitat d’aigua, d’aire, de platges...

La seguretat ha estat un dels seus cavalls de batalla aquests darrers mesos.

Les dades són les que són. Estem amb 39 funcionaris, però només 13 ho són de carrera i la resta són interins. És necessari que la policia estigui formada i que tingui mitjans, però a part és importantíssim tenir protecció civil i un pla de seguretat. A la vegada, hem de dotar una subcomissaria fixa a la Pineda.

Ha estat molt crític amb la despesa del Patronat de Música.

Vull deixar molt clar que nosaltres no estem en contra de la música ni del patronat. Però hem de buscar la manera de solucionar el dèficit d’1,3 milions que tenim. Cal estudiar un canvi de model educatiu, incrementar les classes amb més nens, buscar inversors exteriors, fer estalvi energètic a les instal·lacions...

Què li sembla la imminent obertura del Castell?

Si nosaltres guanyem, aquest castell tindrà un servei de 365 dies i estarà obert a tota la ciutadania amb activitats firals, esdeveniments gastronòmics, concerts... És un espai obert i públic que tots hem de poder fer servir.

El projecte pel Celler es va aprovar per unanimitat.

Ens estem repensant aquest projecte, que partia inicialment amb una proposta de 6 milions d’euros, però que ja s’han escapat quantitats de set i vuit milions. Pensem que no és el projecte que necessita Vila-seca i, si guanyem, estudiarem la possibilitat que el Celler sigui una biblioteca pública amb sales d’estudi.

Llavors, renunciaria a la subvenció europea de dos milions d’euros?

Guanyaríem molt més. Renuncio a dos per no gastar-me’n sis. A més, quant em gastaria cada any per mantenir un espai per anar dues vegades al mes? Per fer teatre l’opció seria reformar alguna de les sales que tenim a Vila-seca.

Està a favor del Pla estratègic de l’Estadi?

Nosaltres anirem més enllà. Volem fer un patronat d’esports per construir una ciutat esportiva amb cabuda per un pavelló i que serviria per cohesionar l’esport al municipi. La idea és crear la marca Esports Vila-seca per treballar sota la mateixa marca i buscar finançament d’empreses. És una idea global més enllà de fer un estadi.

I el transport interurbà?

Aquest és un tema en què tots els grups del plenari hem apostat. El que pensem és en la sostenibilitat. Si guanyem, farem transport urbà elèctric, per un tema de sostenibilitt, d’emissions i de possibles subvencions europees.

Amb quin objectiu afronta la campanya?

Guanyar. Creiem que som una alternativa real, tenim la capacitat, tenim un equip molt preparat per governar, amb moltes ganes, amb molta il·lusió i amb un projecte sostenible en el temps per Vila-seca.

La marxa de Poblet li dona més confiança?

La seva marxa ho canvia tot. Està tot més obert, tots tenim unes possibilitats determinades i la gent podrà triar entre una continuïtat del que hi ha hagut fins ara, o si vol un canvi en la gestió del nostre municipi.

S’han acabat les majories absolutes, doncs?

Jo crec que hem de ser realistes i les majories no es tornaran a repetir. L’escenari és obert i diferent.

El vet de Rivera a Sánchez condiciona un possible pacte municipal Cs-PSC?

Hem d’esperar al dia 26 i veure quin escenari tenim per prendre decisions. Qualsevol partit que estigui dins d’un marc constitucional, a nosaltres ens trobarà.

Donaria suport a un candidat que continua el llegat de Poblet?

No.

Darrera modificació elDimecres, 22 Maig 2019 13:08

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi
DYGICOM Diseño web