Menu
RSS

unnamed

Pere Segura guanya les eleccions a Vila-seca i podria governar en minoria

Pere Segura guanya les eleccions a Vila-seca i podria governar en minoria

Pere Segura, successor de l'alcalde Josep Poblet i candidat amb la formació Vila-seca Segura, ha guanyat les eleccions municipals d'aquest 26 de maig a Vila-seca. Amb el 100% de l'escrutini, la formació hereva de CiU obté una victòria clara amb vuit regidors al proper plenari municipal, però es queda a tres de la majoria absoluta que han tingut els convergents els últims 32 anys.

Com a segona força es manté Ciutadans, que passa de tenir tres a cinc representants a la corporació vila-secana. Vila-seca en Comú segueix com a tercera formació amb més suports, seguida de Decidim Vila-seca, amb tres regidors per ambdós partits. Per darrere, el PSC revalida els dos edils actuals, mentre que el PP desapareix del saló de plens.

Després de vuit eleccions consecutives revalidant les majories absolutes, l'espai convergent de Vila-seca està obligat a tancar pactes per governar l'Ajuntament fins al 2023. Respecte la darrera victòria de Poblet, Pere Segura perd mig miler de vots (de 3.468 a 2.957), tot i que manté la victòria a tots els col·legis i totes les meses electorals del municipi.

En nombre de vots, Ciutadans és el partit que més creix respecte les municipals de 2015, amb 585 nous votants i un total de 1.827 paperetes. Els Comuns també pugen en nombre de vots fins als 1.386 (+506 en quatre anys), igual que Decidim, amb 1.120 (+355).

El PSC també incrementa prop de 200 vots respecte els resultats de fa quatre anys, mentre que el PP no tindrà representació al plenari després de molts anys després de perdre 172 electors en aquests comicis i quedar-se només amb el 2,75% del sufragi.

26m vila-seca

Les altres dues formacions en aquesta contesa electoral, Tot per Vila-seca i Tercera Edad en Acción, s'han quedat lluny del 5% de vots necessaris per obtenir representació.

 

Darrera modificació elDilluns, 27 Maig 2019 01:36

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi
DYGICOM Diseño web