Menu
RSS

unnamed

Decidim posa com a condició recuperar la FiM per donar suport a Pere Segura

Decidim posa com a condició recuperar la FiM per donar suport a Pere Segura

Pere Segura serà el pròxim alcalde de Vila-seca. La victòria en les eleccions d'aquest diumenge, amb una majoria clara de 8 dels 21 regidors de la corporació i la manca d'una majoria alternativa, fan que Vila-seca Segura, marca hereva de CiU al municipi, pugui mantenir el poder. Per arribar, això sí, haurà de tancar pactes amb la resta de forces.

Ciutadans, Vila-seca en Comú i Decidim Vila-seca ja han descartat un hipotètic govern de coalició i només el PSC manté obertes totes les possibilitats, tot i que els seus dos regidors tampoc servirien per sumar la majoria absoluta.

El mateix Pere Segura apel·lava ja al diàleg després de la seva victòria electoral, que es va repetir a totes les meses electorals del municipi sense excepció. Uns resultats que el fan sentir-se legitimat per convertir-se en el nou alcalde. "El que ens han dit els nostres ciutadans és que parlem. Ens han donat la batuta i el lideratge a la nostra formació política", declarava. Al mateix temps, Segura explicava que "l'objectiu és governar sol, però ens sentirem còmodes també si arribem a acords amb altres partits".

Segons totes les travesses, el suport que necessita Segura a partir del pròxim 15 de juny podria venir de Decidim Vila-seca, l'altra força independentista del plenari. Així ho va deixar veure el seu alcaldable, Josep Forasté, en una nit electoral on la formació que es presenta sota el paraigua d'ERC va obtenir els seus millors resultats amb tres representants. 

decidim vila-seca vegas

"Estarem oberts a pactar si ho decideix l'assemblea, però si el pacte només és una rendició, nosaltres no ens rendirem. Hem vingut aquí a construir", advertia Forasté. Com a condició "irrenunciable" per donar suport a Pere Segura, posarà sobre la taula la recuperació de la Fira de Música al Carrer, ja que "la part positiva és que les nostres propostes de fa quatre anys ara les porta ell al programa". L'assemblea del partit es reunirà aquest dimecres per prendre una postura davant de possibles acords.

"Nosaltres hem patit durant quatre anys una majoria d'11 regidors que ha sigut una autèntica piconadora. Canviar una majoria absoluta d'un partit per una majoria de dos, no li veiem el progrés", va dir Forasté. L'actual portaveu de Decidim a l'Ajuntament va valorar molt positivament els resultats de les eleccions i considera que "ara s'obre una nova manera de governança, caldrà seure a parlar les coses. Ens hauria agradat treure molt més i governar, però és un gran resultat contra una maquinària implacable".

Encara no havia finalitzat l'escrutini oficial, però el candidat de Ciutadans, Joan Anton Ramírez, ja reconeixia que els cinc regidors -dos més que en aquest mandat- no eren suficients per buscar un govern de canvi. "Seria absurd buscar fer un govern amb cinc regidors quan la llista guanyadora en té vuit. Per una sana democràcia creiem que no tenim els números més adequats. Ells hauran de trobar socis per governar i nosaltres ens quedarem a l'oposició quatre anys més", explicava a les portes de la seu del partit al carrer del Comte de Sicart.

WhatsApp Image 2019-05-28 at 13.45.51

Ramírez va expressar la seva satisfacció davant del creixement en nombre de vots i de regidors, que situen el seu grup com el més nombrós de Cs de tots els ajuntaments de la província. "És un gran resultat. Ens hem consolidat, hem crescut i això és una bona notícia i una referència per continuar treballant i consolidar el nostre projecte a Vila-seca. Sabíem que no seria fàcil, però hem sigut capaços de créixer. A partir d'ara, a fer una oposició constructiva i fiscalitzadora", va manifestar.

Per la seva banda, Mario Téllez, de Vila-seca en Comú, va fer autocrítica. Tot i passar de dos a tres regidors i haver guanyat 500 votants nous aquest 26M, "per la nostra formació són uns resultats negatius. Sumem, però menys del que ens hauria agradat. Crec que hem fet una feina que mereixia un millor resultat", va dir la nit electoral, tot destacant que "som una formació amb vocació guanyadora i vocació de majories".

vila-seca en comu seu

"No ens plantegem entrar en governs, perquè no tenim prou força i creiem que no podem sumar amb Pere Segura, que és potser qui es mereix governar. A partir d'aquí, seguirem treballant per Vila-seca des de l'oposició intentant que el nostre programa i les nostres propostes es puguin complir el màxim possible", va manifestar Téllez. El líder dels Comuns coincideix en el fet que "s'obre una nova etapa al consistori" i apunta que "cada votació s'haurà de pactar i això és positiu, ja que molts posicionaments de l'oposició s'hauran d'acordar".

Ivan Navarro, alcaldable del PSC de Vila-seca, es mostra sorprès pels resultats obtinguts diumenge i reconeix que no esperaven els dos regidors que han obtingut. "La victòria a les europees i passar de 861 a més de mil vots en les municipals és una gran motivació per nosaltres", afirma. Els resultats d'aquestes municipals són, al seu parer, "un moment històric per Vila-seca. Ara s'obre una època de diàleg i de tolerància que fins ara no hem tingut".

WhatsApp Image 2019-05-27 at 20.36.06

El líder socialista assegura que no tanquen cap porta davant de l'escenari de pactes i que "estem oberts al diàleg amb tothom, sempre que es respectin les nostres idees". En aquest sentit, assenyalava que "no volem discrepàncies amb ningú. Parlarem des de la proximitat i, si volen el nostre el suport, el tindran". A més, Navarro considera "un error" un pacte entre Vila-seca Segura i Decidim: "Es decantaria massa la balança cap a l'independentisme i això no ens beneficiaria a ningú. El 70% de Vila-seca ja va votar en contra de la independència".

Darrera modificació elDimarts, 28 Maig 2019 14:30

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi
DYGICOM Diseño web