Menu
RSS

unnamed

Pere Segura signa un pacte de govern històric amb el PSC

Pere Segura signa un pacte de govern històric amb el PSC

Vila-seca Segura i el PSC han signat aquest divendres un pacte de govern pels pròxims quatre anys. D'aquesta manera, la formació liderada per Pere Segura, que va guanyar les eleccions amb 8 regidors, incorpora els dos representants socialistes i sumarà un govern de 10, a un de la majoria absoluta.

"No m'obsessiono per tenir una majoria absoluta", ha declarat el futur alcalde de Vila-seca. Tot i això, Segura es manté obert a continuar les negociacions amb la resta de forces polítiques i no descarta tancar nous pactes per sumar més forces al govern. Ha deixat entreveure, això sí, que no serà abans del ple d'investidura que se celebrarà el pròxim dissabte 15 de juny, amb la qual cosa començaria a governar en minoria.

"El que ens transmeten la resta de forces és que hi ha una voluntat negociadora i el que fem és crear un marc de confiança", ha manifestat el líder de Vila-seca Segura. Afirma que "estem tenint diàlegs amb molta franquesa i serem flexibles amb la resta de grups municipals". Creu, a més, que "el PSC és un partit històric a Vila-seca i estem trencant unes barreres com no s'havia fet abans".

Pere Segura i el nou portaveu socialista, Ivan Navarro, han signat fa només uns minuts davant dels mitjans un acord que van acabar de tancar ahir. Davant de les càmeres, han rubricat un conveni que els compromet a treballar en alguns àmbits estratègics com la participació, un nou model d'acció social, l'ensenyament, un projecte cultural per projectar la història local, promoure l'esport, l'activitat econòmica, el comerç i la seguretat.

Les dues formacions es responsabilitzen amb aquesta aliança a garantir un govern estable, "amb una lleialtat compatible amb els matisos ideològics" que separen els dos partits. D'aquesta manera, els dos regidors socialistes votaran per la investidura com a alcalde de Segura, mentre que els deu integrants del pacte garanteixen acordar i votar les principals polítiques i pressupostos municipals que es desenvoluparan els pròxims quatre anys.

pacte vila-seca

En aquest sentit, el nou govern redactarà en els primers mesos de mandat un programa de govern acordat entre les dues formacions. Sobre el repartiment de regidories, han explicat que encara s'està negociant i que el cartipàs s'aprovarà en el primer plenari després del d'investidura.

Pere Segura ha explicat que aquest pacte respon a la seva intenció d'aconseguir un projecte que englobi la diversitat i les diferents sensibilitats de Vila-seca. "Les conclusions que vam treure dels resultats electorals van ser que tenim la confiança de la ciutadania per encapçalar el pròxim govern, però que ho hem de fer de forma dialogada i amb diferents matisos", ha apuntat.

Per la seva banda, Ivan Navarro ha assegurat que el que els mou a signar aquest acord és millorar Vila-seca des de responsabilitats de govern i que no hi ha hagut cap mena de pressions de la direcció del seu partit. "Volem donar la nostra confiança i garantia -a Vila-seca Segura- per treballar junts sense problemes ni intervencions exteriors", ha apuntat.

Navarro ha centrat el seu discurs en qüestions municipals i ha assegurat que, tot i que ha pogut generar malestar dins de les bases socialistes, "estem fent història a Vila-seca amb un pacte que mai s'ha fet i que portarà molts beneficis als nostres ciutadans".

Darrera modificació elDivendres, 07 Juny 2019 13:12

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi
DYGICOM Diseño web