Menu
RSS

unnamed

Pere Segura ja és el nou alcalde de Vila-seca

Pere Segura ja és el nou alcalde de Vila-seca

Pere Segura s'ha convertit aquest divendres en el nou alcalde de Vila-seca. L'hereu de Josep Poblet ha agafat la vara de batlle com a cap de la llista més votada a les eleccions municipals, després d'obtenir el suport dels 8 regidors de Vila-seca Segura i dos del PSC, a un de la majoria absoluta.

Després del jurament de càrrecs i la constitució de la corporació, els cinc regidors de Ciutadans han votat el seu candidat, Joan Anton Ramírez, mentre que Vila-seca en Comú (3) i Decidim Vila-seca (3) han optat per abstenir-se.

En el seu primer discurs com a alcalde, Segura ha insistit en l'actitud dialogant i ha afirmat que tindrà en compte totes les sensibilitats polítiques en la presa de decisions. Ha agraït el suport del PSC i les abstencions dels comuns i Decidim, "que les prenc com un bon punt de partida per futurs acords", ha dit.

Sobre les crítiques expressades pels portaveus de l'oposició, Segura ha afirmat que "les acullo i interioritzo per construir un marc de confiança i entesa. Ara, més que mai, la ciutadania ha expressat la seva voluntat perquè hi hagi una visió global, integradora, coherent, respectuosa i plural".

pere segura i poblet

El batlle ha insistit que "sóc conscient que no sempre estarem d'acord i que, de vegades debatrem acaloradament, però estic segur del propòsit comú de fer una Vila-seca millor cada dia, amb millor qualitat de vida i amb un molt bon model de benestar social".

Segura ha manifestat que treballarà per a que "totes les opinions siguin escoltades i que totes les bones idees es tinguin en compte vinguin d'on vinguin" i ha parlat d'un model de ciutat, "per treballar conjuntament", en temes com el benestar social, els equipaments esportius i culturals, l'ocupació o la seguretat.

Visiblement emocionat, Segura també ha dedicat unes paraules al seu besavi Jaume Xatruch Salvadó, exalcalde de Vila-seca, "exemple de compromís i responsabilitat per davant de les dificultats i de les pors", ha expressat.

Xavier Farriol, que ha actuat com a portaveu de Vila-seca Segura, ha alabat la figura de Pere Segura, convençut que "serà un gran alcalde perquè és una persona amb totes les capacitats i amb un tarannà especialment cordial i propens al diàleg".

En aquest sentit, Farriol ha explicat que la voluntat de l'equip de govern "és buscar entesa amb tots els grups polítics del consistori. Entesa de tots amb tots els temes importants i estic segur que la trobarem". Tot i això, ha admès que "aspirem a que alguns grups polítics s'acabin implicant plenament en el govern municipal. Ho hem ofert ja i ho seguirem oferint en els propers mesos amb tossuderia". 

Per la seva banda, el soci de govern de Segura, el socialista Ivan Navarro, ha assegurat que "el nostre partit ha volgut fer un pas endavant per participar al govern i ser protagonistes del canvi després de més de 30 anys a l'oposició". Navarro ha apuntat que "estem en un moment històric" i que treballaran per tots els vila-secans i vila-secanes "lluny de símbols partidistes, banderes i ideologies".

investidura vseca

El cap de l'oposició, Joan Anton Ramírez, ha insistit en la idea que "encetem una nova etapa on l'enteniment, el debat i el diàleg constant han de ser la senya d'identitat d'aquesta corporació". El portaveu de Ciutadans ha demanat altura de mires a tots els grups i ha expressat que "Vila-seca no es construeix a base d'individualitats, sinó des de la suma dels esforços col·lectius".

Per la seva banda, el portaveu de Vila-seca en Comú, Mario Téllez, ha agraït la voluntat de Segura per incorporar els seus tres regidors al govern, però ha aclarit que "la millor manera que tenim de contribuir a la renovació que el municipi necessita és treballant des de fora". Ha promès una oposició "ferma, constructiva, propositiva i fiscalitzadora", al mateix temps que s'ha mostrat obert a assolir acords puntuals amb el govern.

En un to molt més crític, Josep Forasté, de Decidim Vila-seca, ha fet un balanç dels darrers quatre anys explicant que "vam arribar a aquesta casa amb el compromís de treballar i col·laborar en les propostes positives pel municipi". Ha lamentat, però, que "malauradament hem tingut davant un govern amb una majoria i una conducta absolutes que ha menyspreat la feina i les propostes de l'oposició". En aquest sentit, ha parlat del rebuig a la Fira de Música al Carrer, la creació d'un consell d'entitats esportives, d'un patronat de cultura o una comissió de festes.

El portaveu de Decidim ha urgit a "un canvi de fons i de forma en la gestió municipal. Un canvi que incorpori noves veus i noves perspectives". Tanmateix, s'ha mostrat obert a parlar de tot, "prioritzant les persones, sense travetes, baralles de xocolata ni interessos ocults".

En matèria nacional, Forasté també ha tingut paraules per recordar els "presos polítics" i ha assegurat que "des de l'Ajuntament no podem girar la cara a aquesta realitat. La defensa dels valors republicans és, per nosaltres, l'únic camí per construir un país i un municipi més just, més solidari, més respectuós i igualitari".

Darrera modificació elDissabte, 15 Juny 2019 15:08

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi
DYGICOM Diseño web