Menu
RSS

El Servei d’Ocupació Municipal atén mig miler de veïns en 4 mesos

El Servei d’Ocupació Municipal atén mig miler de veïns en 4 mesos

Un total de 472 persones han passat des de principis d’any pel Servei d’Ocupació Municipal de Salou, SOM Salou. En menys de cinc mesos des de la seva posada en marxa, aquest nou servei de l’Ajuntament, ubicat a la planta baixa de l’edifici consistorial, ha gestionat prop d’un centenar d’ofertes de feina a la Borsa de Treball, el que representa un augment de gairebé el 20% respecte l’any anterior.

Pel que fa als demandants, s’han incorporat a la Borsa de Treball 83 nous usuaris, un 42% més dels que van entrar l’any passat. Aquestes són algunes xifres que es van fer públiques ahir en la presentació oficial del SOM Salou. La seva creació ha suposat una ampliació del catàleg de serveis que s’ofereixen al voltant de la recerca de feina, tant per a la ciutadania com per a les empreses. Sis persones hi treballen oferint informació, assessorament i orientació a qui ho necessiti en horari de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores. En aquest sentit, recentment ha entrat en funcionament el Club de Recerca de Feina (CRF), un espai físic de recerca i orientació on les persones inscrites a la Borsa de Treball tenen a la seva disposició els recursos i les eines necessàries per a la presa de decisions en l’accés al món laboral amb l’assessorament tècnic i el suport d’eines informàtiques.

En aquesta mateixa direcció, cada setmana o quinzenalment, s’organitzen càpsules de recerca activa de feina, uns tallers pràctics en grups reduïts que pretenen millorar les possibilitats de contractació dels que busquen feina formant-los en aspectes com les noves tecnologies. “Volem dotar-nos de noves eines per facilitar que la gent trobi feina”, va apuntar ahir l’alcalde de Salou, Pere Granados, que va demanar corresponsabilitat al sector empresarial i que tinguin “major implicació”, per tal de reduir l’atur a la ciutat. Pel regidor d’Ocupació, David González, el SOM Salou suposa “un pas endavant molt important amb la creació d’un ens global que dona resposta a les necessitats dels veïns i veïnes que busquen feina o millorar la seva situació laboral. Busquem la qualitat i la innovació amb un servei públic i gratuït”. Una de les eines per combatre l’atur que també es gestionen des del SOM Salou són els plans locals d’ocupació, que l’any passat van servir per donar feina a 26 persones. Enguany, ja s’han ofertat 21 places, que es troben en procés de selecció després que s’hagin inscrit 141 candidats.

Per tal d’arribar al màxim nombre de persones possible, el SOM Salou compta amb perfils a Facebook i Twitter i properament obrirà una pàgina web pròpia on, entre d’altres, es podran consultar totes les ofertes de la Borsa de Treball.

Noves ajudes per a la contractació d’aturats

El regidor d’Ocupació, David González, va avançar que des del SOM Salou, juntament amb l’àrea de Promoció Econòmica, estan treballant per posar en marxa aquest mateix any unes noves ajudes per a les empreses que contractin persones aturades de Salou. “Volem ajudar a que es facin contractacions, però que no siguin de temporada i que permetin potenciar els llocs de feina en temporada baixa, que és un dels grans reptes que tenim”, va apuntar el regidor. En aquest sentit, González va assenyalar que els aturats de llarga durada, els joves, les dones i els majors de 45 anys són els col·lectius amb més dificultats per inserir-se dins del mercat laboral. Aquestes subvencions, a més, se sumarien a la convocatòria d’ajuts per a la creació de noves empreses al municipi. 

Darrera modificació elDijous, 04 Maig 2017 21:13

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web