Menu
RSS

610x90 La Vila

banner ILCD 4

Salou obrirà aquest estiu el mirador de Cala Morisca després d'enderrocar el xalet

Salou obrirà aquest estiu el mirador de Cala Morisca després d'enderrocar el xalet

L’Ajuntament de Salou ha iniciat la restauració ambiental de la finca municipal situada a Cala Morisca. La voluntat municipal és restaurar la finca a nivell paisatgístic per integrar-la amb el Camí de Ronda i per al seu ús públic com a parc urbà, difonent alhora els seus valors naturals amb finalitats d’educació ambiental i lleure.

Una primera fase que s’està duent a terme i que finalitzarà a meitats de juliol consisteix en l’eliminació d’una part important de la vegetació, fonamentalment aquelles espècies invasores d’aquest enclavament al costat de Cala Crancs. Aquests treballs els du a terme l’associació Aurora, un cop enderrocades les edificacions del conegut xalet de l’advocat Pedrol Rius.

Avui, en una visita a la zona, l’alcalde Pere Granados i el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, es mostraven molt satisfets per com està quedant l’espai. “Agafa forma de lo que és un espai natural, recuperat mediambientalment. Estem desbrossant i traient espècies no autòctones i després es durà a terme la repoblació”, i ha afegit que “en el seu conjunt hem guanyat un gran espai públic, per a tota la ciutadania i que puguin gaudir de la costa salouenca”.

Així doncs, els treballs d’aquesta primera fase es dividiran en tres zones, agafant també els desnivells i tota la façana marítima de la finca. Degut al fort pendent i a la necessitat de treballar en condicions segures, en aquesta zona l’esforç es centrarà en l’eliminació d’espècies invasores; també s’ha actuat en una franja a banda i banda del camí principal i el perímetre de la zona edificada on s’han retirat palmeres i altres arbres en mal estat, juntament amb l’eliminació de plantes tapissants; i, finalment també s’ha procedit a aclarir matoll de baixa intensitat i eliminar les grans extensions de Senecio sp. i altres exòtiques.

La segona fase seria l’adequació paisatgística i renaturalització de la finca amb espècies pròpies de la màquia litoral, uns treballs que es duran a terme, un cop finalitzada aquesta primera part i que permetran la visita oberta al públic de cara a meitats de juliol, amb una barana preventiva. Durant els mesos d’agost i setembre es duran a terme els treballs d’adequació de l’espai. Pel regidor Marc Montagut “de cara a setembre s’adequarà urbanísticament l’espai perquè quedi integrat dins el camí de ronda i pugui ser un espai retornat a la ciutadania”.

Les tasques es duen a terme amb una brigada del Centre Especial de Treball “Aurora”, en funcionament des de l’any 1997 i gestionat per l’Associació Aurora. Actualment, el centre especial de treball, integra a persones afectades de malaltia mental majoritàriament, així com persones amb altres discapacitats. Els serveis que ofereix el CET d’Aurora són treballs forestals, jardineria i manipulats. L’objectiu final és la recuperació de la funcionalitat ecològica i ambiental de la façana litoral d’aquesta part de Cap Salou, com a paisatge de transició entre el mar i els habitatges de l’interior. El cost d’aquesta primera fase és de 21.755 euros.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web