Menu
RSS

610x90 La Vila

banner ILCD 4

Salou se suma al llistat de Viles Florides de Catalunya

Salou se suma al llistat de Viles Florides de Catalunya

El municipi de Salou s’ha incorporat al projecte Viles Florides que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i que distingeix els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. Amb aquest, ja són 118 municipis a tota Catalunya que formen part d'aquest moviment. Salou és el quart municipi de la comarca del Tarragonès en sumar-se al projecte Viles Florides.

La motivació de Salou per a ser Vila Florida és la de posar en valor la tasca de conservació i implantació de les zones verdes del municipi, com ha destacat la regidora de Manteniment de Ciutat, Maria José Rodríguez: “Com a localitat turística sempre hem tingut clar que el verd és la pell del municipi i cal cuidar-lo i millorar-lo, apostant per criteris sostenibles en la creació i manteniment dels espais verds, en línia social d’utilització de la jardineria en benefici de col·lectius desafavorits, i en una línia de participació ciutadana per fer se els espais cada cop més seus".

Viles Florides vol reconèixer la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir. El projecte posa en valor la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida, la conscienciació social vers polítiques sostenibles o el desenvolupament d’economies locals a través de l’atractiu del parcs i jardins.

En el cas de Salou, wa vertebra la gestió del seu verd urbà sota tres grans eixos d’actuació:

- Reconeixement i gestió del patrimoni rebut. Molts dels espais enjardinats de Salou són herència d’actuacions fetes en dècades passades i que han donat, amb el pas dels anys, una identitat al municipi. En aquest cas podem destacar espais com el Passeig Jaume I, i la seva col·lecció de palmeres singulars, la plaça Europa o el Parc de la Ciutat.

- Creixement acompanyat del verd del municipi. En l’època de creixement de la ciutat, amb el 'boom' del turisme, s’aposta per un creixement acompanyat de verd. Els eixos i carrers que acompanyen la ciutat cap a les noves zones d’habitatges van sempre acompanyades de verd, defugint de la idea de fer només grans zones verdes en espais puntuals.

- Obertura i adaptació a la zona costera. Aposta pel Camí de Ronda i amb la integració dels espais a través de vegetació autòctona i resistent al mar.

 

Darrera modificació elDijous, 20 Juliol 2017 20:24

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web