Menu
RSS

unnamed

Granados: ‘Com l’Estat no compleix, farem nostres les vies’

Granados: ‘Com l’Estat no compleix, farem nostres les vies’

Si Foment no compleix amb el desmantellament de les vies de tren, Salou passarà a l’acció. L’alcalde, Pere Granados, denuncia “una deixadesa absoluta” per part del ministeri amb les reivindicacions ferroviàries del territori i afirma que, quan els trens deixin de passar per l’actual traçat, “farem nostres les vies”. A més, no descarta la via judicial en cas que l’Estat no compleixi amb el seu compromís d’alliberar les vies.


Aquest any està previst que entri en funcionament el Corredor del Mediterrani, la qual cosa deixarà sense servei l’actual línia ferroviària des de l’Hospitalet fins a Salou. “Quan no passin més trens tirarem totes les tanques dels carrers perpendiculars i asfaltarem les vies. No podem tolerar que aquest incompliment flagrant per part de l’Estat vagi en detriment dels ciutadans, seguir amb unes vies sense trens i mantenint dividit i trinxat el municipi”, assegura Granados.


Pel que fa a la nova estació de Salou-PortAventura pendent de construcció, l’alcalde afirma que també s’està treballant en un projecte per dotar d’un espai pels viatgers als terrenys municipals existents prop de l’actual abaixador a l’avinguda de Joan Fuster. “Si Adif no dota aquests serveis ferroviaris per als 800.000 passatgers que tenim, la nostra obligació és fer-ho pel nostre compte”, apunta el batlle, que encara confia que arribi alguna inversió per donar serveis a aquesta estació encara que sigui de forma provisional.


Granados assegura que des de la delegació del Govern espanyol segueixen sense respondre a les seves peticions per reunir-se. També critica els diputats provincials de PP i Cs per tirar endavant un projecte de pressupostos generals “sense partides per poder desenvolupar tot el que necessita Salou i el territori”. Afirma, a més, que no cometen cap il·legalitat fent-se seves les vies quan no passin més trens i que no descarta anar a judici contra l’Estat, “si no compleixen amb l’informe d’impacte mediambiental del Corredor, que els obliga a desmantellar les vies”.


D’altra banda, el batlle va valorar de forma molt satisfactòria l’acte unitari que va tenir lloc ahir entre els cinc principals ajuntaments del territori i la Generalitat. Un acord que va titllar com “el més important pel territori dels darrers anys”. D’aquesta reunió, Granados treu en clar “el compromís compartit del territori amb tots els reclams ferroviaris de Salou” (desmantellament, nova estació, ramal de connexió amb el Corredor i desplegament d’un tren-tram), així com la millora en els serveis de regionals i rodalies amb el compromís de la Generalitat de dotar Salou de fins a 14 trens i 28 serveis al dia en direcció a Barcelona.


Mentrestant, des del PP de Salou van emetre un comunicat on apunten que “sempre defensarem els interessos de Salou però tenim clar que no aconseguirem res fent política de desobediència i confrontació amb altres administracions, una política que no ens porta enlloc i no beneficiarà en absolut al nostre municipi”.

Darrera modificació elDivendres, 20 abril 2018 12:51

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web