Logo
Imprimir aquesta pàgina

El Síndic demana que la conversió del tren-tram sigui 'un tema prioritari' per a la Generalitat i l'Estat

Exemple de tramvia desenvolupat després d'un desmantellament de vies de tren. Exemple de tramvia desenvolupat després d'un desmantellament de vies de tren.

El Síndic de Greuges ha demanat que l'actual línia ferroviària entre PortAventura i l'Hospitalet de l'Infant es converteixi en una infraestructura de transport públic intermunicipal, com un tren-tramvia. Així, insta a la Generalitat i el govern espanyol a cercar la millor solució tècnica per la conversió de la línia a un tramvia i afirma que aquest hauria de figurar entre els temes prioritaris en l'agenda a tractar entre els dos executius.

L'òrgan, que s'ha pronunciat aquest dimarts a raó de més de 200 queixes en el que va d'any pel desmantellament d'aquest tram, apunta que desmuntar l'estructura "deixa sense cap alternativa que faciliti o millori la mobilitat dels usuaris de la xarxa de Rodalies de Catalunya" per la "llunyania de la variant del corredor mediterrani" respecte a Salou o Cambrils, que, a més, "perden la connexió entre si".

Les queixes rebudes, assegura el Síndic, també posen de manifest que el desmantellament d'aquesta línia contradiu les determinacions territorials del Pla territorial parcial del Camp de Tarragona, en què es recullen les actuacions de condicionament tren-tramvia i que estableix que el sistema ferroviari i tramviari té un caràcter estratègic i prioritari dins les infraestructures de mobilitat i transport.

El Síndic també ha recordat al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que ha de defensar davant del Ministeri de Foment, conjuntament amb els municipis afectats, el projecte de condicionament tren-tramvia de l'actual línia ferroviària, tot habilitant els estudis, projectes i recursos administratius i econòmics que siguin necessaris.

D'acord amb això, el Síndic demana al Departament que valori la decisió d'instar l'expedient de traspàs d'aquesta línia; que convoqui una reunió del Consell de la Mobilitat per avaluar-ne el desmantellament, i també les seves conseqüències en la mobilitat i les alternatives possibles, i que determini, abans del seu establiment i d'acord amb els ajuntaments afectats i l'Autoritat Territorial de la Mobilitat del Camp de Tarragona, les condicions d'integració del sistema tramviari, per mitjà d'un pla especial urbanístic.

Als ajuntament de Cambrils i Salou, els recorda que han de defensar davant el Ministeri de Foment el projecte de condicionament tren- tramvia de l'actual línia ferroviària; que han de participar en la determinació, abans del seu establiment i juntament amb el Departament de Territori i  Sostenibilitat i l'Autoritat Territorial de la Mobilitat del Camp de Tarragona, de les condicions d'integració des sistema tramviari.

Darrera modificació elDimarts, 12 Juny 2018 15:06

L'últim de Diari La Vila. notícies de Cambrils, Salou i Vila-seca

Template Design © Joomla Templates GavickPro. All rights reserved.