Menu
RSS

610x90 La Vila

banner ILCD 4

Salou obrirà per Sant Joan el nou espai de la Cala Morisca

Salou obrirà per Sant Joan el nou espai de la Cala Morisca

El pròxim diumenge 24 de juny, a les 20 hores, tindrà lloc l’acte d’inauguració del nou parc natural de Cala Morisca per part de l’alcalde de Salou, Pere Granados. Aquesta obertura, coincidint amb la celebració de Sant Joan, suposarà posar fi a la recuperació d’aquest entorn natural, a tocar de Cala Crancs al cor del Cap Salou, després d’anys de feina. La finca on abans hi havia un xalet en runes, reconvertida en un parc públic per al gaudi de la ciutadania i els turistes.

La intervenció de recuperació mediambiental d’aquest espai, que compta amb una superfície de 9.200 metres quadrats, posa en valor i protegeix una zona de gran interès natural i ecològic, i converteix aquest indret privilegiat en un nou mirador al mar.

La intervenció ambiental per condicionar i adequar l’entorn de Cala Morisca, que ja es troba en la seva recta final, ha suposat una inversió de 264.000 euros per part del consistori, a més de la compra dels terrenys.

Amb la intervenció de recuperació i regeneració d’aquesta zona verda, el govern municipal de Salou ha convertit un espai privat en un espai públic en un entorn únic per les vistes, el paisatge i la vegetació arran de mar, amb espectaculars roquers.

A més, aquesta zona, ubicada al turó del costat de Cala Crancs on hi havia el conegut xalet de l’advocat Pedrol Rius, es converteix en un racó privilegiat que s’incorpora al recorregut del Camí de Ronda, que voreja aquesta part més abrupta del litoral salouenc fins ara poc coneguda.

L’Ajuntament de Salou va comprar a finals del 2016 la finca, que incloïa un xalet en estat ruïnós, i el va enderrocar per donar pas a un nou espai que ha anat prenent forma amb els diversos treballs que s’hi han anat executant; des del desbrossament i neteja de la zona; la retirada de plantes en mal estat i invasores, la replantació de vegetació autòctona i l’adequació paisatgística i renaturalització de la finca amb espècies pròpies de la màquia litoral.

També s’han dut a terme altres treballs com el condicionament dels terrenys, la instal·lació d’una barana de protecció a la zona del mirador, i una lleugera adequació urbanística per tal que la finca quedi integrada i formant part del Camí de Ronda.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web