Menu
RSS

unnamed

La II Trobada de Batucades aplegarà 70 participants

La II Trobada de Batucades aplegarà 70 participants

La segona Trobada de Batucades, organitzada pel grup “Atabaladors” de Salou, tindrà lloc avui divendres, dia 10 d’agost, a les 22.30 h, en el marc de les Nits Daurades.

Es tracta d’un encontre més participatiu que l’any passat, ja que en aquesta ocasió hi prendran part quatre formacions o colles, segons ha explicat el director dels Atabaladors, Roger Amorós. Aquestes són: Batukats del Bolet, de Reus; Ketubara Batukada, de Barcelona; Shangó Batukada, també de la ciutat comptal, i la colla local dels Atabaladors, formada per una quinzena de persones. 

En total, l’esdeveniment preveu reunir una setantena de participants, que faran un trajecte per dos recorreguts traçats. El primer va des de la Font Lluminosa a la plaça de les Comunitats Autònomes. 

I el segon, de les Fonts Cibernètiques a l’esmentada plaça, situada davant del monument de Jaume I.

El punt de sortida inicial serà, però, des de la Masia Tous, on es congregaran tots els assistents i podran gaudir d’un pica-pica mentre es preparen per a la trobada. 

A continuació, instruments i participants es traslladaran en furgoneta fins als inicis d’ambdós recorreguts. 

Seran dues batucades que aniran avançant pel Passeig de Jaume I a bon ritme, tot esperant la complicitat i l’admiració tant de turistes com de la gent del poble. 

Cada formació portarà els seus temes rítmics, però n’han preparat un de comú, que interpretaran les  quatre colles a l’hora tan bon punt arribin al final del trajecte, la Plaça de les Comunitats Autònomes.

Segons Roger Amorós, director dels Atabaladors des de 2015, “es tracta d’una cançó que coneixem tots, Matador, la base de la qual té nom de samba-reggae”. 

Ja quan finalitzi la trobada, les colles tornaran cap a la Masia Tous, on els espera un sopar de germanor.

La colla dels Atabaladors va néixer a Salou el 2009. Ha estat una formació que ha anat creixent i progressant. Roger Amorós, l’actual director, en forma part des que tenia 12 o 13 anys. Explica que ha passat per tots els instruments, des del surdo, fins a la caixa, passant pel repenique, que és el que duu ara. 

Segons explica Amorós, “enguany comptem amb una peça nova que vam estrenar per la Festa Major de Salou”. Es diu Tamanquinho i és un somni fet realitat, perquè “portava anant-hi al darrera un any”, diu el director. 

La responsabilitat de dirigir comporta “haver d’estar molt concentrat i ser molt present per calcular els temps dels ritmes, tant per no fer-los massa curts com gaire llargs”, apunta el salouenc. La seva habilitat consisteix en saber quan han d’entrar tots els instruments o quan han de canviar el ritme. Tot un exercici d’equilibri sonor i bona i fina oïda.

La junta dels Atabaladors compta amb els següents responsables: Roger Amorós, Patricia Rosich, Gemma Pascual, Xavi Montalà i Pau Martínez Sanahuja.

Darrera modificació elDivendres, 10 Agost 2018 11:08

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web