Menu
RSS

unnamed

Salou preveu enllestir el seu Pla de Mobilitat a principis del 2020

Salou preveu enllestir el seu Pla de Mobilitat a principis del 2020

L'Ajuntament de Salou ha presentat aquest dijous l'inici dels treballs per definir el nou Pla de Mobilitat Urbana. Un document que servirà per fer una diagnosi en profunditat de la mobilitat interna al municipi i, a partir d'aquí, teixir un seguit d'eixos bàsics cap a on encaminar les polítiques futures en matèria de mobilitat.

L'empresa Intra ha estat la guanyadora del concurs públic i serà la responsable de guiar tot aquest procés, que inclourà la participació de la ciutadania i que durarà uns 18 mesos. Així, la previsió és poder tenir el document enllestit a principis del 2020. El pressupost que hi destina el consistori és de 86.646 euros.

Coincidint amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible, l'Ajuntament de Salou ha fet públic el procés tècnic que seguirà per tal de redactar el nou pla de mobilitat. La primera fase consisteix a fer l'anàlisi i diagnosi de la situació actual, un treball que ja es va posar en marxa el passat mes de juliol i que ha de servir per definir quina és l'oferta i la demanda actuals del sistema de mobilitat de Salou.

En aquest sentit, l'Ajuntament obrirà un espai a la seva web per tal de recollir les impressions de la ciutadania i detectar les possibles febleses i fortaleses en matèria de mobilitat. A més, també es faran entrevistes als veïns i veïnes i als turistes per tal de recollir opinions i propostes que puguin ajudar a la redacció del pla.

Seguretat i sostenibilitat són els eixos bàsics que perseguirà el Pla de Mobilitat Urbana de Salou. Un document, ha apuntat el regidor de Mobilitat, David González, que pretén implicar tota la ciutadania i que sigui molt transversal. "Vam detectar la necessitat de fer aquest document, que ens donarà les eines bàsiques, amb dades actualitzades del municipi i la seva estacionalitat, per tal de definir les polítiques del futur per encaminar-nos cap a una mobilitat més amable amb els vianants", ha dit el regidor.

 Joan Estevadeordal, responsable de l'empresa Intra, ha explicat que "hem de millorar la mobilitat a peu i hem de potenciar l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport". Algunes de les mancances que ja s'han detectat, ha detallat, fan referència a la falta d'adaptació de passos de vianants. En l'actualitat existeixen un miler de passos de vianants a la ciutat, però d'aquests només un 60% són plenament accessibles. A més, per complir amb les directrius en matèria de mobilitat, manquen uns 400 passos de vianants.

Altres factors a millorar són la reducció de la velocitat pels vehicles rodats dins del terme municipal, l'existència de voreres més petites de 90cm o l'impacte diari que pateix la plaça d'Europa, un dels punts neuràlgics de Salou. En plena temporada d'estiu, la plaça suporta el pas de fins a 40.000 vehicles al dia. Segons ha explicat Estevadeordal, la meitat d'aquests vehicles són de pas i el seu destí no és Salou.

Segons les dades recollides en l'anterior pla de mobilitat, de l'any 2006, el 75% de les persones es mouen internament a Salou caminant. Per contra, en els desplaçaments fora del municipi, el 85% de persones fa servir el vehicle privat i només un 10% opta pel transport públic. Per això, un altre dels aspectes a treballar serà l'impuls del transport públic.

En una segona fase del procés, es concretaran les propostes d’actuació, un programa i indicadors finals; mentre que la darrera fase serà la tramitació del document per la seva aprovació al ple.

Darrera modificació elDijous, 20 Setembre 2018 19:10

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web