Menu
RSS

unnamed

El reaprofitament de l'aigua depurada de Vila-seca i Salou creix un 73% en cinc anys

El reaprofitament de l'aigua depurada de Vila-seca i Salou creix un 73% en cinc anys

Els terciaris de les depuradores de Vila-seca i Salou i Tarragona han produït durant el 2017 un total de 6,7 hm3 d’aigua regenerada, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Aquest volum, que es destina per a usos industrials (polígon petroquímic de Tarragona) i lúdics (Port Aventura), suposa un increment del 73% en els darrers cinc anys (el 2013 eren 1,8 hm3).

L’aigua regenerada és el recurs que s’obté quan s’aplica un tractament més avançat de regeneració –terciari- a l’aigua ja depurada, amb la finalitat d’assolir els nivells requerits per al seu ús posterior, d’acord amb el Reial Decret 1620/2007.

En el cas de les depuradores de Vila-seca i Salou i Tarragona, a l’aigua ja tractada se li aplica un altre tractament de doble osmosi per tal d’adequar la seva qualitat a les necessitats de les empreses del polígon petroquímic de Tarragona.

La reutilització permet la utilització d’aigua no potable per als usos esmentats i s’allibera així cabal que es pot destinar per al consum domèstic. Cal tenir en compte que abans de la reutlització, els usos industrials i lúdics es satisfeien de manera íntegra amb recursos del riu Ebre procedents del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT).

Durant el 2017 s’han reutilitzat a Catalunya un total de 32,1 hm3 d’aigua regenerada. Aquest volum suposa un 6% més que l’any 2016. Es manté així la tendència en l’increment de l’ús d’aquest recurs, que ja en el 2016 també va suposar un increment del 4% respecte l’any anterior (2015).

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web