Menu
RSS

unnamed

Els agents cívics de la Policia Local de Salou recorden consells i prohibicions als ciclistes

Els agents cívics de la Policia Local de Salou recorden consells i prohibicions als ciclistes

'Salou, espai de convivència' és el nom de la nova campanya de conscienciació per a ciclistes que ha engegat la regidoria de Seguretat Ciutadana i Mobilitat de l’Ajuntament de Salou coincidint amb la Setmana de la Mobilitat. La campanya incideix tant a la ciutadania com als turistes la necessitat de fer un ús responsable de les bicicletes per tal que circulin pels llocs adequats i de la manera en que es recull a la Llei de Seguretat Vial.

Així, dos agents cívics de la Policia Local estaran durant uns dies informant a ciclistes peu de carrer per diferents zones de la ciutat. Es fixaran especialment en les infraccions a l’hora de circular per les voreres i en contra direcció però també, fent recomanacions sobre l’ús del casc i també de la necessitat d’il·luminar correctament la bici per tal que sigui visible a la resta de persones i vehicles.

El regidor responsable de l’àrea, David Gonzalez, destacava com “a Salou hi ha un gran nombre de bicicletes, les quals són un vehicle més, i per tant, han de respectar el codi de circulació”. “Per això –ha afegit- els nostres agents tindran una especial cura en que hi hagi un respecte al carrer per tal de conviure vianants i ciclistes”.

Amb aquesta nova campanya, la Policia Local pretén mantenir vigent l’esperit informador –i posteriorment sancionador- amb l’ànim de conciliar el binomi vianant–ciclista, quan tots dos coincideixen en un espai comú, com per exemple, a peu o en voreres, ja que, en ocasions, els ciclistes no respecten als vianants i en altres és a l’inrevés, els vianants no respecten els ciclistes.

Malgrat tot, Gonzalez ha assegurat que a Salou hi ha un parc de bicicletes molt elevat, i es per això que seran font d’estudi en el Pla de Mobilitat que s’està duent a terme. "Hi ha moltes persones que circulen correctament ja sigui per la calçada, pels carrils de convivència o pels carrils bici, però no podem abaixar la guàrdia", destaca el regidor. 

D’altra banda, el Cap de la Policia Local de Salou, José Luís Gargallo, ha destacat la importància de conviure en equilibri vianants i ciclistes, i dels treballs de conscienciació i formació que es fan des de la Policia Local als diferents centres educatius del municipi.

Entre les recomanacions que fa la Policia Local a l’hora de circular en bicicleta destaquen respectar els senyals de trànsit, senyalitzar amb antelació totes les maniobres, baixar de la bicicleta en els passos de vianants, anar en fila o màxim en grup de dues persones, i el màxim a prop a la vorera, portar el casc i il·luminar correctament el vehicle per evitar accidents.

Entre les accions que estan prohibides i són sancionables està dur a persones adultes a la part posterior de la bici, circular fent us del mòbil o auriculars així com conduir en estat d’embriaguesa, així com estacionar les bicicletes lligant-les als arbres o fanals. Les infraccions comporten multes que van des dels 60 les infraccions lleus, fins als 500 euros en el cas de les molt greus.

Actualment Salou disposa de 4 quilòmetres de carrils de convivència i 19 més de carrils d’ús exclusiu per a les bicicletes, i que s’ampliaran en 9 quilòmetres més en un futur. A més, hi ha 400 aparca-bicicletes situats en la via pública. Cal recordar que Salou té la certificació per part de l'Agència Catalana de Turisme Esportiu en l'especialització en Cicloturisme. 

Darrera modificació elDijous, 04 Octubre 2018 11:13

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web