Menu
RSS

unnamed

Protecció Civil activa l'alerta per perill d'inundacions a tot el litoral

Protecció Civil activa l'alerta per perill d'inundacions a tot el litoral

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) en base a la darrera actualització de les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que indiquen un increment de la probabilitat i intensitat de fortes pluges a partir del migdia a tot el litoral i prelitoral, així com per les afectacions que es poden produir.

El període de més afectació està previst a partir de la tarda, tot i que especialment a les comarques gironines i les Terres de l’Ebre. Aquestes pluges intenses poden produir incidències en zones urbanes per acumulacions d’aigua en carrers, baixos, passos soterranis i similars, i també crescudes sobtades de rius i rieres en alguns casos a les zones més afectades.

Aquest episodi s’ha iniciat aquesta matinada de forma avançada al previst. El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut 187 trucades per 116 incidències relacionades amb les pluges durant la matinada i fins a les 9 hores del matí. D’aquestes trucades al 112, els Bombers de la Generalitat han atès 47 avisos per pluja fins a les 09.00h d’avui. Gairebé tots, a la Regió d’Emergències Metropolitana Nord (34). 

Protecció Civil de la Generalitat aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i eviteu travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Extremeu les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius.

En cas de conduir amb pluja, el Servei Català de Trànsit recomana augmentar la distància de seguretat; reduir la velocitat; en cas de patir aiguaplaning: no s'ha de frenar ni accelerar, el millor remei és moderar la velocitat; Sense frens ABS, frenar amb suavitat i amb frens ABS, frenar amb decisió; comprovar durant la marxa si els frens responen i al mateix temps eixuguem la humitat que puguin i tenir i recuperem la seva eficàcia; en cas de pluja torrencial: cal estacionar amb un lloc segur i mantenir encesos els llums; no travessar zones inundades.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web