Menu
RSS

unnamed

Ajornen l'inici de la Festa del Calamar de Salou per culpa del vent

Un moment de les inscripcions dels pescadors al Club Nàutic Salou. Un moment de les inscripcions dels pescadors al Club Nàutic Salou.

Aquest dilluns 26 de novembre, a les 15:15h, estava prevista la 1a de les sortides d’aquesta setmana en el marc de la Festa del Calamar. Enguany, però, el jurat compost per Joan Borràs, Xavi Beamud i Gerard Salvador han decidit anul·lar la sortida pel fort vent que bufava, de 22 nusos i les previsions que anés augmentant fins als 27 nusos. De fet, l'activació de l'alerta del Pla Ventcat per part de Protecció Civil desaconsellava qualsevol activitat a l’aire lliure.

Malgrat tot, a les instal·lacions del Club Nàutic de Salou s’ha iniciat la 44a edició d’aquesta cita marinera típica al municipi, amb l’obertura de les inscripcions i el lliurament d’una jaqueta polar commemorativa a cada un dels concursants. L’alcalde, Pere Granados junt amb la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, han lliurat el record a cada un dels participants i han estat parlant amb els mariners que avui han vist frustrat el seu primer dia de captures.  

La previsió per demà també està marcada per forts vents, però no serà fins a l’inici de la competició quan es decidiexi, com avui, si se segueix endavant o se suspèn la jornada de pesca. A les 15.15h s’ha llançat el típic coet d’inici de la competició i només un minut més tard se n'ha encès un altre pel qual es donava per finalitzat el primer dia de pesca. 

En aquesta edició hi participen 24 barques i 76 pescadors, els quals han acudit a les instal·lacions del Club Nàutic per disputar al llarg de tota la setmana els diversos trofeus que es concediran el proper dissabte dia 1 de desembre.. Es repartiran trofeus al 1r, 2n i 3r, al patró de cada categoria i un record commemoratiu a la resta de participants.

A més s’atorgaran els següents trofeus: el calamar més gran –per part del Club Nàutic-  i un altre premi per a aquell que pesqui el major nombre de calamars –per part de la Societat de Pesca de Salou. També s’adjudicarà la calamarera d’or a aquell patró que hagi guanyat el concurs durant dos anys seguits o bé quatre alterns, a comptar des del 2010.

El dia 1 de desembre es donarà fi a la 44a Festa del Calamar amb el sopar tradicional del calamar al Restaurant Club Nàutic de Salou. La reserva i venda de tiquets es farà al mateix Restaurant del Club Nàutic Salou, abans del dijous 29 de novembre.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web