Menu
RSS

unnamed

Els alcaldes de Salou, Tarragona i Reus mantenen la unitat per exigir l'estació intermodal

Els alcaldes de Salou, Tarragona i Reus mantenen la unitat per exigir l'estació intermodal

Salou, Reus i Tarragona han mostrat aquest dimarts màxima unitat al voltant dels projectes que s’han de tirar endavant en matèria ferroviària al territori. Ho han fet a l’alcaldia de Salou, on el batlle Pere Granados ha acollit la trobada amb els respectius alcaldes, Josep Fèlix Ballesteros i Carles Pellicer.

La intenció d'aquestes reunions dels batlles de Tarragona i Reus, que dilluns van compartir amb l'alcaldessa de Cambrils i demà amb el de Vila-seca, és reivindicar unitat al voltant del document de projectes pendents en matèria ferroviària al territori i que va ser consensuat l’abril passat pels alcaldes de les cinc localitats i la Generalitat de Catalunya.

D’entre la llista de prioritats hi ha la construcció de l’estació intermodal o estació central al costat de l’aeroport “que ens permetrà una connectivitat aèria cap a l’aeroport del Prat amb una alta velocitat i on Reus seria una nova terminal de l’aeroport de Barcelona”; però també, com ha explicat l’alcalde de Salou un seguit de millores pel municipi com uns pavellons provisionals que faran d’estació pels 800.000 passatgers anuals que baixen a l’estació de Salou-Portaventura, l’estudi del desmantellament de les vies i el projecte de tren tram. “Aquest ajudarà a cohesionar el territori, ha de ser un projecte per a persones i que permetrà vertebrar una excel·lent connexió”.

En aquest escenari, han anunciat noves reunions amb les administracions de la Generalitat i el Ministeri de Foment “per seguir insistint en les necessitats de la segona àrea metropolitana del país, on hi viuen més de 350.000 persones i que té un alt índex d’atracció turística, apuntava l’alcalde de Reus.

D'altra banda, han recordat que han canviat els interlocutors en matèria d’infraestructures a un i altre govern i que això suposa un nou impuls a les seves reivindicacions. “He de dir però que el nou govern de Madrid té un canvi d’actitud molt positiu”, afegia Granados.

Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, ha concretat que aquesta reivindicació arribarà de nou a Madrid després de les festes nadalenques i que “aquest territori està treballant com una realitat metropolitana, amb una interlocució única; un fet que no havia passat mai al llarg de la història; amb unitat d’acció”.

Darrera modificació elDimecres, 12 Desembre 2018 13:17

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web