Logo
Imprimir aquesta pàgina

El Grup Esplai continua sorprenent a la Masia Catalana després de 32 anys

El Grup Esplai continua sorprenent a la Masia Catalana després de 32 anys

El Grup Esplai Salou tornarà a donar caliu enguany a la Masia Catalana amb la tradicional representació del seu pessebre vivent, a càrrec dels infants i joves de l’entitat, guiats pels monitors. Cal dir que el pessebre vivent de l’Esplai és tota una institució a Salou, ja que data de 1986. La direcció és a càrrec de la Gemma Martí i la coordinació és, actualment, en mans de les monitores Arola Naya i Luz Fandiño.

Els participants de l’edició d’enguany són Claudia Sánchez, David Sánchez, David Díaz, Marina Fibla, Pau Fibla, Jan Fibla, Roc González, Thomas Verhaeren, Nicole Verhaeren, Aina Moya, Pol Cantero, Mateo de Oliveira, Carlos Tardiu, Adriana Pérez, Pol Sánchez i Diego Vazquez. Els monitors són Arola Naya, Cristóbal Vázquez, Irene  Ortega, Pau Sevillano, Alejandro Díaz y Luz Abril Fandiño. Estem parlant, en total, d’unes 25 persones, entre nens, monitors i personal de reforç.

Segons expliquen Arola Naya y Luz Abril Fandiño, les principals novetats de la representació que es podrà veure, de forma gratuïta, els propers dies 16 -a les 18 h- i 25 de desembre i l’1 de gener -a les 19 h- tenen a veure amb l’estructura de la posada en escena, ja que amb un joc de llums especial, barrejat amb efectes de so i veu en off es jugarà amb flashbacks per recordar diversos moments rellevants de la vida del Mestre Jesús.

En aquest sentit, hi haurà dues línies temporals que els espectadors podran detectar, la del present, on els pastorets actuaran en temps real, i la del passat, que inclourà seqüències de la trajectòria espiritual i personal del Messies, com el Bateig, la Crucifixió i l’Anunciació, entre d’altres.

També, d’una manera molt discreta, i com és habitual cada any hi haurà en els diàlegs curts referències a la política estatal i a fets noticiables que han tingut lloc enguany com, per exemple, els Jocs Mediterranis.

Els assajos i reunions del Grup Esplai van iniciar-se al setembre. Va ser aleshores, quan ja tenien el guió fet i una bona planificació. Així que van anar quedant els diumenges a la Masia Catalana, de 10 a 1, per assajar.

L’Arola i la Luz Abril parlen dels nous reptes escènics del pessebre vivent de l’Esplai com una motivació fonamental per il·lusionar sempre. En aquest sentit, enguany, s’estrena nou decorat relatiu a l’estable; el personatge que intepreta el paper de Sant Josep pronunciarà unes paraules especials que volen arribar al cor de tothom; el ball final serà sorprenent i a la representació del 16 de desembre es repartirà xocolata i coca per a tothom.

L'últim de Diari La Vila. notícies de Cambrils, Salou i Vila-seca

Template Design © Joomla Templates GavickPro. All rights reserved.