Menu
RSS

unnamed

Salou engega el dia 21 els primers pressupostos participatius amb 250.000 per invertir

Salou engega el dia 21 els primers pressupostos participatius amb 250.000 per invertir

L’Ajuntament de Salou ja té a punt el primer projecte de pressupostos participatius que desenvoluparà a la ciutat. L’equip de govern va reservar una partida de 250.000 euros en el capítol d’inversions del pressupost municipal del 2019 per tal que la ciutadania triés on destinar-los. La setmana vinent s’aprovaran finalment les bases reguladores del procés participatiu, que està previst que comenci el dia 21 de gener. El 18 de març es coneixeran ja les propostes guanyadores que haurà d’executar el consistori al llarg de l’any.

La participació està oberta a tots els salouencs i salouenques empadronats al municipi que tinguin 16 o més anys. En una primera fase, l’Ajuntament farà arribar a la ciutadania unes butlletes on cada veí o veïna podrà fer un màxim de tres propostes d’inversió. Les butlletes es recolliran presencialment a unes urnes que s’habilitaran a l’edifici consistorial i a la Biblioteca Municipal. A més, ja s’ha posat en servei el portal web participa.salou.cat que servirà també per fer arribar les idees ciutadanes. Aquesta fase de presentació de propostes començarà el 21 de gener i es tancarà el 8 de febrer.

A posteriori, els serveis tècnics municipals hauran d’avaluar totes les idees d’inversió. Els criteris per considerar com a vàlida una inversió és que sigui de qualsevol àmbit de competència municipal, concreta, d’interès general i amb un cost que no excedeixi els 100.000 euros. Altres requisits són, per exemple, que el seu manteniment no impliqui un cost molt elevat o que sigui una actuació que ja s’està duent a terme o estigui en projecció.

Un cop els tècnics determinin el llistat definitiu de propostes vàlides, es passarà al procés de votació ciutadana. El calendari fixat per escollir les inversions guanyadores és del 25 de febrer al 15 de març. La votació es farà exclusivament a través de la plataforma en línia. Així, les persones que vulguin prendre part d’aquest procés hauran de registrar-se a participa.salou.cat.

El portal, a més de recollir les propostes i vots a nivell individual, incentivarà el debat i l’avaluació de les propostes presentades a través de comentaris i contribucions entre usuaris. En aquest sentit, també s’ha ideat l’etiqueta #TotsfemSalou per tal de promoure la participació a les xarxes socials.

A partir del 18 de març es començaran a executar les propostes més votades fins arribar al topall de 250.000 euros que l’Ajuntament hi destina. Aquesta quantitat representa un 0,58% del total del pressupost pel 2019, que és de 47 milions d’euros, i un 4,3% del total reservat per a inversions.

És, a més, una partida similar a la què va destinar Vila-seca en aquest concepte l’any 2016. Llavors, l’Ajuntament veí va posar en mans de la ciutadania 300.000 euros en inversions, tot i que l’experiència no s’ha tornat a repetir. Fa poques setmanes, Cambrils també va finalitzar la primera experiència de pressupostos participatius. En aquest cas, l’equip de govern va dedicar-hi 100.000 euros.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web