Menu
RSS

unnamed

Impulsen una campanya contra l'assetjament a l'Envelat de la Festa Major

Impulsen una campanya contra l'assetjament a  l'Envelat de la Festa Major

Des de l'Ajuntament de Salou, i en el marc de la Festa Major d'hivern, s'iniciarà aquesta nit una doble campanya de prevenció del consum d'alcohol i altres drogues i contra tot tipus d'assetjament sexual.

Es tracta d'una col·laboració entre les regidories de Benestar i Serveis Socials i la regidoria de Joventut del municipi, les quals han buscat la complicitat del grup Som.Nit de la Creu Roja Joventut i que també compten amb el suport de l'Institut Català de les Dones i del Pacto de Estado contra la violencia de género.

Per tirar endavant aquesta campanya -que es durà a terme en el marc de l'envelat de Festa Major- on es desenvolupen moltes de les activitats adreçades al col·lectiu de joves, es duran a terme diverses accions. D'una banda, es distribuiran polseres liles amb el lema ‘Jo respecto, i tu?'; per tal de conscienciar als espais de la festa major sobre la nul·la permissivitat davant les conductes i actituds sexistes.

També s'incidirà, a través d'uns tríptics informatius i altre material de marxandatge i amb una acció proactiva per part dels voluntaris, en missatges de reflexió per tal que els menors d'edat no consumeixin alcohol, i que els joves no en facin un consum de risc al voltant de les barres de la Festa Major, o en el marc de la celebració lúdica.

El regidor de Joventut, David González, ha assenyalat que “des de la regidoria i d’acord amb el Pla Local de Joventut apostem per l’organització de les festes fent un consum de l’oci responsable tant pel que fa a les drogues com al consum d’alcohol”. “No ho fem perquè hi hagi unes dades ni perilloses ni preocupants -afegia- però en un entorn d’oci, des de l’Ajuntament apostem per fer una campanya d’informació i sensibilització”.

La regidora Estela Baeza explicava que la campanya Jo respecto, i tu?, neix amb l'objectiu de conscienciar i sensibilitzar la societat salouenca vers les conductes de tipus discriminatori i sexista. “Volem transmetre un missatge clar: el de poder gaudir d'unes festes basades en el respecte, lliures d'agressions i discriminacions masclistes i lgtbifòbiques”.

La campanya comptarà també amb la col·laboració de Policia Local, que serà informada amb pautes d'actuació en cas que dissortadament alguna persona pugui arribar a patir cap mena d'agressió.

“Tot i que inicialment la campanya s'ha engegat conjuntament amb la col·laboració de la regidoria de Joventut el nostre objectiu és anar treballant de forma progressiva i transversal en diferents àmbits i contextos socials”, apuntava la regidora.

Així, aquesta nit, a l'envelat de Festa s'hi instal·larà un espai atès per a professionals i voluntaris de Som.Nit de creu Roja Joventut formats en prevenció i reducció de riscos en l'oci nocturn que oferiran informació i assessorament sobre salut, drogues, sexualitat, com explicava la tècnica provincial del projecte Som.Nit, Roser Maturana.

També s'han editat diversos cartells amb els següents missatges; d'una banda: una que fa referència a l'oci responsable amb el lema:  'Per Festa Major NO ET PERDIS!  Coneixes els efectes i els riscos associats al consum de drogues o alcohol? i, de l'altra, 'Jo respecto i tu? A Salou només sí és sí. Per unes festes lliures d'agressions i discriminacions masclistes i LGTBfòbiques.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web