Menu
RSS

unnamed

Instal·len malles per evitar perdre la sorra de les platges

Instal·len malles per evitar perdre la sorra de les platges

La regidoria de platges de l’Ajuntament de Salou ha instal·lat recentment un sistema de retenció de sorra que permetrà evitar l’erosió de bona part de l’arena de les platges urbanes. Es tracta d’un sistema que fa servir una xarxa d’un metre vint d’alçada que s’ha desplegat a punts estratègics del litoral costaner on, per experiència, se sap que s’acumulen grans quantitats d’arena fruit de l’efecte del vent o d’altres factors climatològics.

Aquestes malles semi translúcides s’han plantat amb uns pals verticals que les sustenten i que permeten alinear-les als indrets escollits pels tècnics de l’àrea. En total s’han instal·lat fins a 180 metres de tanca mòbil; prop de 82 metres a la platja de Capellans; 48 metres a Llevant i quasi 50 metres més a Ponent.

Aquesta prova pilot, que ja està en marxa, servirà per mirar de generar unes dunes naturals a les tres platges escollides i evitar que molta d’aquesta arena es perdi als passejos, carreteres del costat de la zona arenosa o fins i tot l’acumulació d’aquesta a espais que, posteriorment, s’ha de traslladar amb maquinària pesada per mirar de regenerar el litoral.

De moment, seguiran instal·lades fins passada la Setmana Santa als llocs on no representi una molèstia pels usuaris de les platges; a fi i efecte de valorar si resulten ser un sistema eficient per mirar de minimitzar les pèrdues d’arena que pateix el litoral de Salou en les temporades hivernals.

En paral·lel, l’Ajuntament continua a l’espera de tenir enllestit l’estudi tècnic de l’afectació (per elements naturals i per infraestructures), estabilitat i futur de les platges del municipi en el qual està treballant la Universitat Politècnica de Catalunya i que pretén avaluar l’evolució que han tingut a Salou i quines poden ser les causes de la pèrdua de sediments que es ve produint darrerament; si bé és per qüestions com el canvi climàtic o bé hi ha altres factors externs.

També en matèria de platges, l’Ajuntament ha dut a terme recentment obres de millora dels canals de sortida d’aigües pluvials de la platja de Llevant, ja que en els darrers temps s’han incrementat notablement els costos de manteniment correctiu. Per aquesta raó, aquests treballs tenen com a objectiu evitar futures despeses de manteniment en quant a danys habituals per avingudes d’aigües pluvials.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web