Menu
RSS

unnamed

Convoquen una concentració a Salou contra el desmantellament de les vies

Convoquen una concentració a Salou contra el desmantellament de les vies

Sota el lema 'Integració Sí - Desmantellament no', diverses plataformes de defensa del ferrocarril i entitats d'altres àmbits han convocat una concentració el pròxim dissabte 6 d'abril (11 hores) a l'Estació de trens de Salou per tal de reclamar que s'aturi el projecte per desmantellar la línia de ferrocarril entre Cambrils i Salou.

Aquesta convocatòria arriba només uns dies després que la Generalitat anunciés la licitació de l’estudi informatiu, de la declaració d’impacte ambiental i del pla especial ferroviari per a implantar el tren-tram entre Cambrils i Salou-PortAventura sobre les actuals vies un cop entri en servei el Corredor Mediterrani..

Els convocants critiquen que la Generalitat cedeixi "a les exigències dels ajuntaments" de desmantellar les vies que travessen ambdós municipis i asseguren que això "deixarà sense servei als 675.000 usuaris anuals de les estacions cèntriques de Salou i de Cambrils".

Cal recordar que, un cop deixin de passar els trens per l'actual traçat, els usuaris de Cambrils comptaran amb una nova estació al nord del terme i els de Salou hauran d'agafar els trens a l'estació de Salou-PortAventura, que començarà a funcionar en mòduls pre-fabricats a l'espera que es construeixi el projecte definitiu.

Les plataformes es mostren favorables a que les mercaderies i els Euromed deixin de circular pels nuclis urbans però consideren imprescindible mantenir el servei de rodalies des de les actuals estacions. L'acció del dia 6, que inclourà un esmorzar popular i una batucada, pretén "evitar el primer desmantellament d’un servei de rodalies en democràcia".

Per tot plegat, reclamen "el manteniment del servei de rodalies accessible i amb més freqüència mentre no es construeixi el promès tramvia" i alerten: "Un desmantellament previ té el risc de no acabar donant pas al tramvia, sinó a un nou espai dedicat a la circulació i aparcament de vehicles privats".

La concentració compta amb el suport de sindicats (CCOO, CGT i UGT), entitats ecologistes (Ecologistes en Acció i Greenpeace), entitats agrupades en la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC), Federació ECOM d’associacions de discapacitats físics, la Plataforma Trens Dignes de Terres de l’Ebre i el Priorat, la Plataforma en Defensa del Ferrocarril al Camp de Tarragona (PDF.CAMP) i l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP).

 

 

Darrera modificació elDijous, 21 Març 2019 19:29

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web