Menu
RSS

unnamed

L'ANC presenta 'El Conte Groc', un llibre sobre la jornada de l'1 d'Octubre a Salou

L'ANC presenta 'El Conte Groc', un llibre sobre la jornada de l'1 d'Octubre a Salou

La Sala Europa del Teatre Auditori de Salou acollirà aquest divendres 22 de març, a les 8 del vespre, la presentació del llibre 'El Conte Groc. 1-O a Salou, Crònica d'una Victòria'. El llibre és fruit d'un treball col·lectiu per part de 'salouencs i salouenques per la democràcia i per la llibertat', denominació amb la qual s’identifiquen els autors anònims de l'obra.

El text del llibre és un recull en forma de conte construït a partir dels testimonis directes de persones que van viure el referèndum del primer d'octubre de 2017 a la capital de la Costa Daurada. El llibre ha estat editat per l'ANC Salou i apadrinat per Avis i Àvies de Reus per la Llibertat, Cap Dona en l'Oblit (vinculat a la sectorial de dones de l'ANC) i el grup musical de Salou Beiats.

Els diners que es recaptin amb la venda dels llibres i de postals commemoratives es dedicaran íntegrament a l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), una entitat creada per les famílies dels presos i exiliats polítics catalans com a plataforma d’actuació conjunta.

L'acte principal de la presentació del 'Conte Groc' consistirà en una lectura dramatitzada d'alguns dels seus passatges per part d'actors i actrius voluntaris, amb l'acompanyament musical del grup Beiats. La coordinació i direcció d’aquesta lectura va a càrrec de la Fina Satorras, mestra de primària i sòcia de l’ANC.

També hi haurà parlaments per part dels padrins del conte i per part d’algunes personalitats convidades, com l’empresari i cofundador del Cercle Català de Negocis, Joan Canadell, en representació de l'ANC, i del diputat Ferran Civit, en representació dels presos i exiliats polítics. La conducció de l’acte anirà a càrrec de Xavier Fähndrich (Vevey, 1967), politòleg i autor del text de la introducció del 'Conte Groc'.

La gènesi del conte es pot trobar el els treballs de preparació de l’acte amb el qual l’ANC de Salou va commemorar el primer aniversari del referèndum del Primer d’Octubre de 2017. Entre els organitzadors de les activitats d’aquell acte, l’Antoni Ros Magrané (Reus, 1959), soci de l’ANC i activista cultural, i la Carme Gasull (Salou, 1970), psicòloga i actualment regidora d’ERC a l’Ajuntament de Salou, van ser els responsables de recollir els testimonis dels salouencs i salouenques que van exercir el seu dret a decidir.

Els textos rebuts a través de correus electrònics i missatges privats, van acabar recollits en un relat dels fets que es van narrar i dramatitzar a dalt de l’escenari el 30 de setembre de 2017, en el marc de l’acte 'Vam votar!, Vam guanyar!' organitzat a Salou. Les il·lustracions del conte són de obra de l’Eli Ramírez (Lloret de Mar, 1982) i d’Haydée Fähndrich (Chiclayo, 1969). 

L’acte de presentació és de lliure accés i no cal confirmar assistència. Abans i en finalitzar l’acte de presentació, els assistents podran adquirir el llibre al preu de 10 euros i, opcionalment, podran comprar també una postal de la il·lustració central del conte per 5 euros. 

Darrera modificació elDijous, 21 Març 2019 14:20

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web