Menu
RSS

unnamed

L’Institut Jaume I oferirà el cicle de Salvament amb Batxillerat

L’Institut Jaume I oferirà el cicle de Salvament amb Batxillerat

L’Institut Jaume I de Salou és un dels tres centres de Catalunya seleccionats per engegar una prova pilot que permetrà oferir de forma simultània la titulació de Batxillerat amb Ensenyaments Esportius. Aquesta iniciativa, que es coneix com 3x2 i s’engega a partir del pròxim curs, permetrà a l’alumnat obtenir el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Salvament i Socorrisme al mateix temps que completa el batxillerat en la branca científica en un termini de tres cursos.

Paco Gaya, coordinador dels Ensenyaments Esportius del Jaume I, explica que aquesta oportunitat d’estudiar simultàniament el cicle amb Batxillerat era una demanda dels alumnes, ja que “quan aprovaven el cicle mitjà i volien continuar amb els seus estudis es quedaven penjats durant dos cursos per poder fer la prova d’accés al superior. Es perdien en el sistema educatiu o entraven al món laboral i ja no tornaven a estudiar”.

Amb aquesta nova oferta, els estudiants podran continuar amb la seva vida acadèmica bé al cicle de grau superior, que també ofereix el Jaume I, o bé a la universitat. Actualment, al voltant del 60% dels alumnes que aproven el cicle mitjà continua amb els estudis superiors de Salvament i Socorrisme. Dels què aproven el cicle superior, entre un 15 i un 20% arriba a la universitat.

El pla d’estudis dels Ensenyaments Esportius amb Batxillerat s’ha adaptat per dividir durant els dos primers cursos la meitat de classes del cicle formatiu i l’altra meitat, de 1r de Batxillerat. El tercer curs se centra en completar 2n de Batxillerat. D’aquesta manera, aprovant el primer curs, els alumnes ja obtindrien el cicle inicial de Salvament i Socorrisme que equival al títol de socorrista de piscina i podrien començar a treballar.

Segons explica Gaya, aquests estudis, que es van posar en marxa fa sis cursos, tenen uns índex d’inserció laboral del 100%. “Al principi teníem majoritàriament adults que ja estaven treballant de socorristes però no disposaven de la titulació correcta i homologada com la que oferim –detalla el cap de departament–. A mesura que han passat promocions, la gran majoria dels què s’inscriuen són joves d’entre 17 i 19 anys que acaben la ESO i que veuen una oportunitat en aquest camp”.

El centre salouenc ofertarà 30 places en aquesta modalitat 3x2 a partir del curs 2019-2020. Les preinscripcions s’obriran el mes de maig i com a requisits d’accés, a més de tenir la ESO aprovada, cal superar una prova de nivell de natació que es farà durant el mes de juny. Cal recordar que aquests estudis compten amb la formació específica de la Federació Catalana de Salvament i Socorrisme i de Creu Roja.

El pròxim dimecres 24 d’abril, a partir de les 18 hores, l’Institut Jaume I ha organitzat una sessió informativa i de portes obertes pels estudis de Batxillerat, Cicles Formatius i Ensenyaments Esportius. Des del centre salouenc posen de relleu que els objectius d’aquestes etapes postobligatòries són amplis: “Formar persones i dotar-les de les capacitats, coneixements i competències que els són necessàries per assolir l’èxit en el camp, no tan sols, intel·lectual sinó també humà; rebre un ampli ventall d’excel·lents experiències d’aprenentatge i optar a la participació en diversos projectes i propostes que els permetrà esperonar el seu talent i potenciar la seva creativitat”.

Darrera modificació elDijous, 11 abril 2019 19:11

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web