Menu
RSS

unnamed

Front comú a Salou de les destinacions de sol i platja

Front comú a Salou de les destinacions de sol i platja

Salou va ser ahir l’escenari d’un fòrum turístic de primer nivell organitzat per Alcaldes.eu i l’Ajuntament. La Jornada Estratègica de l’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja (AMT), amb representants dels vuit principals municipis turístics de costa d’Espanya, va servir per llençar un missatge de la necessitat d’aconseguir reptes de finançament per millorar la satisfacció.

En la roda de premsa prèvia a l’inici de la jornada, l’alcalde de Salou, Pere Granados, va recordar que fa poc més d’un any que s’ha creat i s’ha donat forma jurídica a la AMT, que recull els 8 municipis pioners en turisme que sumen 67 milions de pernoctacions cada any (Salou, Torremolinos, Benidorm, San Bartolomé-Maspalomas, Lloret de Mar, Arona i Adeje).

Granados va manifestar que “com a municipi tenim 27.000 habitants censats; però en canvi, en temporada alta som la primera ciutat del Camp de Tarragona amb 200.000 habitants i per tant ens veiem obligats a donar bon servei a aquest volum de persones”. Per això, afegia, “aquesta associació neix com un espai d’intercanvi perquè aquestes destinacions aconseguim ser més sostenibles i corregim el dèficit de finançament aconseguint una nova definició de municipi turístic”.

Per la seva part, el president de la AMT i alcalde de San Bartolomé-Maspalomas, Marco Aurelio Pérez, afegia que “no som destinacions rivals sinó que hem unit les nostres forces per entendre la indústria turística. Portem 40 o 50 anys aportant moltíssims llocs de treball, essent un veritable moviment econòmic pel país i hem de fer entendre què significa ser municipi turístic: fer gran inversions, millorar la competitivitat i una aposta tecnològica que ajudi als nostres veïns i visitants”.

L’alcalde de Benidorm i vicepresident de la AMT, Antonio Pérez, va exposar durant la roda de premsa les dades macroeconòmiques que generen els 8 municipis. “Representem un 0.9% de la població; generem un 4% de l’ocupació turística; oferim el 10% de l’allotjament reglat i recollim el 20% de les pernoctacions hoteleres del turisme internacional del nostre país”, apuntava. “Aquí no hi ha color polític sinó que aquesta aliança és un projecte amb molt de futur perquè no ens fem competència sinó una aliança estratègica”, va afegir.

El darrer en intervenir va estar Juan Molas, president de la CEHAT (Confederación española de hoteles y alojamientos turísticos) i responsable de l’ITH (entitat que coordina la secretaria tècnica de l’AMT). Molas va insistir també en la necessitat treballar perquè “les inversions en infraestructura pública i privada estan fetes per a 12 mesos però en canvi s’utilitzen només durant 7 o 8 mesos de temporada”, així que proposava “nous models, noves possibilitats i que es puguin definir solucions públiques i privades”.

alcaldesturistics-salou

Al marge d’aquestes reflexions, Molas també va anunciar que s’espera una bona temporada turística malgrat la incertesa del Brexit i la inestabilitat política a Catalunya, com a motor turístic dins de l’estat espanyol. “Els tres primers mesos d’aquest 2019 s’han superat en un 3,8% les dades del 2018, que ja van ser superiors a les del 2017, que ja va ser un any excepcional”, apuntava.

Els vuit municipis integrants de l’AMT van participar posteriorment en dues taules rodones que van versar al voltant d’un nou model de finançament dels municipis turístics i les noves tendències per millorar la satisfacció del turisme a les destinacions de sol i platja.

Darrera modificació elDivendres, 12 abril 2019 10:58

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web