Menu
RSS

unnamed

Contrapunt d'Onades demana ajut per continuar

Contrapunt d'Onades demana ajut per continuar

Començar un reportatge amb males notícies no és agradable. De fet, esperem que aquesta crida que farem, amb gratitud i esperança, serveixi per trobar una llum pel futur d’una entitat salouenca que ha lluitat molt per tirar endavant. Es tracta de l’Associació Sardanista Contrapunt d’Onades, presidida en l’actualitat per un entusiasta del món sardanístic i la cultura tradicional catalana: Ferran Martí Armengol.

El Ferran accedeix a concedir una entrevista a La Vila per expressar que necessita l’ajut de la gent de Salou. Té encara l’energia necessària per tirar endavant l’entitat amb la seva junta, però necessita un braç fort i unes mans amigues perquè l’associació no mori. De fet, ell plega. Deixa el càrrec. Ja ho ha dit en alguns cercles socials i d’amistats, però a partir d’ara la notícia ja serà pública, en ser difosa a través d’un mitjà de comunicació.

L’Associació Sardanista Contrapunt d’Onades naixia fa 34 anys amb un esperit d’agermanar totes les persones que estimen la sardana.

La primera rotllana de la història d’aquesta entitat es va fer davant d’on era l’antic Casal de Salou, on es troba actualment l’Esplai de jubilats. Fou un dia clau per la història del poble. Des d’aleshores, diversos aplecs sardanístics, ballades de Festa Major i cursets per dansaires han esdevingut la raó de ser de Contrapunt d’Onades.

El Ferran és persona d’obrar amb el cor i que sigui la raó qui estigui per sota les ordres del seu sentir. Quan fa cinc anys va agafar les regnes de l’Associació Sardanista Contrapunt d’Onades va posar-hi tota l’empenta i la il·lusió. Esborrona una mica sentir-lo parlar, amb la seva veu pausada, quan ara ens diu que “a l’octubre serà el darrer Aplec amb la meva presidència i l’actual junta”. Ens referim a l’Aplec de Sant Martí, que enguany arriba a la seva trentena edició. Què ha passat? El Ferran Martí veu que costa molt arrossegar la gent al món de la sardana. “Hi ha persones molt grans i a la província tot està molt centrat en l’Aplec”, explica. Així doncs, “manca joventut o algú que vulgui estirar una mica el carro. Si hi ha gent disposada a ajudar, a mi no em sap greu continuar, ja sigui davant o darrera”, manifesta convençut el president.

sardanasalou

Cal dir que la situació actual de l’entitat és coneguda per l’Administració local, que sempre ha donat suport a l’entitat, i per una bona pila d’associacions de cultura tradicional de Salou. Però no n’hi ha prou amb el coneixement. És necessària una actuació, una voluntat de rellançament de la sardana i de reactivar l’associació, incrementant-ne el nombre de socis, trobant patrocinadors i, sobretot, gent amb empenta i amb ganes de treballar pel poble.

Contrapunt d’Onades ha fet molt per Salou, les sardanes i la cultura. Com a entitat, va crear la primera fira de Santa Llúcia, per Nadal. Va fer el primer Sant Jordi i la Castanyada. Ha organitzat 29 aplecs de Sant Martí i s’ha fet un forat dins del món de la cultura i la tradició de Salou. Ara toca buscar un relleu, sang nova i, potser, un nou rumb. Molta sort!

Darrera modificació elDivendres, 26 abril 2019 13:55

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web