Menu
RSS

unnamed

Cataloguen fins a 300 espècies que habiten a la platja Llarga de Salou

Cataloguen fins a 300 espècies que habiten a la platja Llarga de Salou

Un centenar de persones, la majoria famílies, van participar aquest dissabte al Bioblitz organitzat per l'Ajuntament de Salou a la platja Llarga. Aquesta activitat de ciència ciutadana, que prové del món anglosaxó, va servir perquè científics, naturalistes i participants exploressin per primera vegada aquest enclavament natural per tal de catalogar la seva biodiversitat i la riquesa ecològica.

És el tercer any consecutiu que la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Salou, amb la col·laboració de Limonium, organitza aquest Bioblitz, un període curt i intens de monitoratge biològic amb la intenció d'identificar totes les espècies vives en un espai delimitat.

Com a particularitat destacada, el Bioblitz de Salou va ser el primer de l'Estat que va incorporar l'inventari del fons marí. Segons la regidora de Medi Ambient de Salou, Julia Gómez, "a partir d'ara, les dades obtingudes s'analitzaran i seran molt valuoses en l'estratègia de recuperació del medi natural del cap de Salou".

Enguany, els itineraris han tractat sobre fauna, flora i geologia: líquens, plantes superiors, algues marines, invertebrats terrestres, invertebrats marins, peixos, aus (terrestres i marines), amfibis, rèptils i mamífers. Durant tot el dia, les persones que hi han participat han pogut veure, amb detall, la geologia de la costa i unes 300 espècies de peixos, papallones, insectes, ocells, etc. Un dels animals que va causar més expectació va ser una serp verda.

Aquesta activitat forma part dels actes de la Setmana de la Natura (www.setmananatura.cat), coordinada per la Xarxa de la Custòdia del Territori, que inclou centenars d'actes de voluntariat ambiental i coneixement del medi arreu del país al voltant del 5 de juny, dia mundial del medi ambient.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web