Menu
RSS

unnamed

L’EOI de Salou es projecta cap a Europa

Els professors que van participar en la formació que es va dur a terme a Dublín amb la participació de l’EOI de Salou. Els professors que van participar en la formació que es va dur a terme a Dublín amb la participació de l’EOI de Salou.

L’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de Salou vol obrir-se al món. El centre salouenc ha engegat aquest curs un projecte Erasmus+ que ha permès a alguns dels seus professors gaudir de dues mobilitats a escoles d’idiomes europees per tal d’ampliar els seus coneixements i conèixer la metodologia de treball que desenvolupen escoles d’altres països.

Ana Maria Nieto, directora de l’escola, explica que “aquest projecte neix del projecte de direcció. Un dels objectius estratègics com a institució era obrir l’escola a l’estranger, millorar i potenciar la dimensió europea del centre. Som una escola petita, però estem en un enclavament molt turístic i amb una riquesa lingüística molt gran com és la Costa Daurada i vam pensar que seria bo sortir i que l’escola s’obrís”. Prèviament, l’Ana Maria ja havia participat com a directora en algunes mobilitats i visites d’estudis des de l’any 2007, quan va obrir portes l’escola.

El passat mes de novembre, dues professores de l’EOI van viatjar una setmana a Dublín (Irlanda) per assistir a una formació sobre noves tecnologies aplicades a l’ensenyament (TIC). La segona mobilitat va consistir en una visita d’estudis per observar com treballa una escola equivalent situada a Estocolm (Suècia) i conèixer el seu model de gestió.

“Aquest tipus de mobilitat reverteix en què el professorat aprèn coses noves i després fem el traspàs al dia a dia de l’escola”, valora la directora. Fruit de la formació rebuda a Dublín, per exemple, l’EOI ha engegat un apartat a la seva pàgina web on posa a disposició de la seva comunitat educativa diferents eines tecnològiques que els poden ser d’utilitat.

És el cas de l’eTwinning, una plataforma que engloba centres d’ensenyament de tot el continent on, a títol individual, els docents es poden registrar per fer contactes amb altres docents arreu d’Europa, organitzar projectes, intercanvis d’alumnes, exposar exemples de bones pràctiques o debatre a fòrums, entre d’altres.

La recerca de noves eines TIC respon a l’aposta de l’escola per impartir cursos semi-presencials (que ja ofereixen en 4t i 5è de llengua anglesa). “Busquem enriquir les eines que ja tenim i garantir la fidelitat dels alumnes. El que volem és que, encara que els alumnes no puguin venir a classe, estiguin amb nosaltres”, detalla Nieto.

D’altra banda, la coordinadora de l’Erasmus+ de l’EOI de Salou, Alexia Pedrerol, recalca que “un cop t’aproven el projecte, l’Agència Nacional (SEPIE) es preocupa molt de què puguis engegar-lo i que el puguis culminar amb èxit. Fan unes formacions excel·lents i rebem assessorament constant”.

Explica, a més, que “els objectius que ens plantegem són molt realistes, però la nostra experiència es pot exportar a qualsevol escola que tingui les mateixes inquietuds”. En aquest sentit, ja ha presentat el projecte a diferents sessions formatives destinades a professorat d’idiomes i preveu participar en altres intercanvis d’experiències.

Aquest projecte Erasmus+ té un any de durada, en què es duu a terme la formació i la difusió entre la comunitat educativa. “A partir d’aquí s’obren un munt de possibilitats –assegura la coordinadora–. L’any vinent nosaltres preveiem ja fer canvis, que poden ser petits, però que esperem que tinguin una repercussió important”. En un futur, a més, el centre es planteja tancar algun agermanament amb altres escoles d’idiomes europees.

L’oferta de l’EOI de Salou inclou actualment tres idiomes, anglès (fins al nivell B2), francès (fins al B1) i rus (fins a l’A2). En l’actualitat el centre compta amb uns 390 alumnes i un claustre format per sis docents. Aquest mes de juny acabaran els exàmens d’avaluació dels diferents cursos i es posaran a treballar en el pròxim curs. Les preinscripcions estan programades del 2 al 5 de setembre.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web