Menu
RSS

unnamed

La Biblioteca de Salou estrena nous espais per a infants i joves

La Biblioteca de Salou estrena nous espais per a infants i joves

Rentat de cara a la Biblioteca de Salou. L’equipament del carrer Ponent va celebrar la setmana passada el seu 22è aniversari i ho va fer amb l’estrena de dos nous espais, adreçats als usuaris infantil i juvenil.

Per tal d’habilitar aquests nous espais, la biblioteca ha reestructurat els seus 700 metres quadrats, ha guanyat nous punts de lectura i ha modificat la localització d’algunes seccions.

Des de 1992, la Biblioteca de Salou ha inscrit a 20.300 socis i ha posat a la seva disposició al voltant de 30.000 volums. Avui, estrena els nous espais amb l’objectiu de distribuir els seus usuaris per zones i donar així una millor resposta a les fins a 900 persones al dia que arriba a atendre als mesos d’estiu. Per això, ara a més del taulell principal hi haurà dos nous punts d’informació.

A la planta baixa, a la sala on anteriorment estaven les novel·les, s’ha ubicat la zona infantil, que s’ha ajuntat amb la bebeteca, l’espai dedicat als més menuts. És una zona que està separada de la resta i que permetrà acollir la programació d’activitats per a infants.

Un dibuixant Disney
El dibuixant de còmic Jordi Alfonso, que col·labora amb diverses revistes europees per a la firma Disney, va protagonitzar l’acte inaugural amb un taller de dibuix i una sessió de contes narrats.

D’altra banda, la nova zona juvenil s’ha habilitat a la primera planta de la biblioteca. Ofereix prestatgeries amb un fons de novel·la juvenil que s’ha ampliat i una nova secció per a còmics. Precisament aquest estiu la Biblioteca de Salou ha impulsat un seguit d’activitats dedicades al còmic. A més, es va fer una prova pilot de club de lectura juvenil amb deu nois i noies que han actuat d’assessors a l’hora de desenvolupar el nou espai. La intenció de la biblioteca és donar continuïtat al club de lectura juvenil de cara al 2015.

D’altra banda, l’espai juvenil compta amb una zona per a videojocs. En aquest punt s’han habilitat cabines amb ordinadors nous amb connexió a internet i properament s’instal·larà una televisió amb la videoconsola Wii i una PSP. Es posaran a disposició els últims videojocs del mercat, amb contingut prèviament analitzat, que també estaran en préstec.

“Hem volgut donar un nou aire pels 22 anys”, explica la bibliotecària de Salou, Maria Victòria Domingo. “Mimem molt l’usuari infantil, que és el futur lector, que comença a aprendre i a estimar la lectura. Detectem, però, que després dels 12 anys i abans d’arribar a adults hi ha un segment de població que es desentén bastant de les biblioteques, que no troba el seu espai”, analitza.

És per això que a Salou s’ha reestructurat tot el centre per tal de dotar-ho d’una zona exclusiva per a joves. Aquest és el punt de partida d’un projecte molt més ambiciós, que vol involucrar a PIJ i instituts. La meta és oferir una programació estable d’acord amb les necessitats dels joves i convertir la biblioteca en un punt de trobada.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web