Menu
RSS

unnamed

Salou enceta la 40a Festa del Calamar

Salou enceta la 40a Festa del Calamar
Salou va donar el tret de sortida ahir a la tarda, amb el llançament d’un coet, a una nova edició de la Festa del Calamar, que enguany commemora 40 edicions i que és, actualment, la celebració festiva amb més trajectòria al municipi.

Més d’un centenar de pescadors enrolats a un total de 28 embarcacions es van presentar ahir al port per disputar-se els diversos trofeus que es concediran el proper dissabte a la nit en el decurs del sopar social al Club Nàutic. Aquesta activitat està organitzada des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Salou i amb el suport del Club Nàutic de la població.

La sortida es va produir sense incidents, amb un clima de privilegi i amb l’expectació que genera poder encetar una setmana de captures de calamar, pop i sípia; les tres úniques espècies que computen en el pesatge que es fa cada tarda durant els sis dies de competició quan tornen els vaixells a port. 

La regidora de Cultura, Maria José Rodríguez, va destacar la singularitat d’aquesta festa perquè “és una típica tradició de Salou on hi participen pescadors i altres persones que, sense ser el seu ofici, són amants de la pesca des de sempre i esperen amb il·lusió que s’enceti la setmana”. La primera sessió de pesatge va comptar amb bones captures. El calamar més gran, de 867 grams, el va pescar la Neus Ferré, a bord de la Muntanera.

D’altra banda, per primer cop, la Festa del Calamar comptarà amb la participació de 14 restaurants de Salou, que oferiran durant aquest cap de setmana tastets de calamar dins de la seva carta.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web