Menu
RSS

banner ILCD 4

La grip ha obligat a la Generalitat a destinar 31 milions d'euros a conbratre l'enfermetat

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha fet balanç de la campanya de grip d'aquest any. Segons ha explicat, el virus ha tingut en aquesta campanya unes "característiques diferents" que han fet que la vacuna hagi tingut "una menor eficàcia de l'esperada" i que la grip s'hagi estès com "una pandèmia per l'Estat i Europa".

És per això que el conseller ha detallat que la campanya "ha obligat a prioritzar els recursos i ens ha costat una aportació de 31 milions per resoldre-la; hem desplaçat recursos i hem hagut de fer aquest esforç". Malgrat tot, ha afirmat que "la resposta dels professionals als CAP, als hospitals i a les urgències, malgrat la saturació el servei, ha estat excepcional i de bon resultat".

D'altra banda, Boi Ruiz ha assegurat que el desenvolupament de la campanya s'ha fet "com sempre, monitoritzant als CAP com evolucionava i als hospital". "La vacunació antigripal ha demostrat menys eficàcia de l'esperada però amb tot, eficàcia. Hem vacunat 1.058.903 persones. La taxa de majors de 65 anys és adequada i és millorable entre les persones vulnerable de 15 a 59 anys, on només vacunem un 21%", ha detallat.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Guia de comerços i empreses locals

DYGICOM Diseño web