Menu
RSS

unnamed

Cambrils i Vila-seca commemoren el Dia Mundial del Càncer de Mama

Cambrils i Vila-seca commemoren el Dia Mundial del Càncer de Mama

L'Ajuntament de Vila-seca ha programat diversos actes per a commemorar el Dia Mundial del Càncer de Mama. Els actes han començat aquest matí 19 d'octubre amb una Taula informativa al Centre de Salut de Vila-seca.

Demà, Elena Nolla, psicòloga del servei d'Oncologia de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, impartirà una xerrada sobre suport psicosocial en el càncer a la Biblioteca de Vila-seca, a partir de les 6 de la tarda.

El dijous 22 d'octubre tindrà lloc un taller de risoteràpia a les 10.30 h al Centre Cívic Colomí, dirigit per Gabriela Baldini, professora de ioga i postgrau en Psicomotricitat relacional. Per últim, Maria del Mar Martori, responsable de la unitat de Musicoteràpia de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, impartirà un taller de musicoteràpia al Conservatori de Música el divendres 23 d'octubre a les 6 de la tarda.

Les activitats entorn del Dia Mundial del Càncer de Mama compten amb l'organització de l'Ajuntament de Vila-seca i la col·laboració del Conservatori de Música, la Biblioteca de Vila-seca, l'Associació de Veïns Nou Colomí i la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla.

D'altra banda, l’Ajuntament de Cambrils ha volgut sumar-se a la lluita contra el tumor més freqüent en les dones occidentals. Des d’aquest matí es pot veure un llaç rosa a la façana de l’Ajuntament que romandrà penjat durant aquesta setmana per tal de sensibilitzar a la població sobre l’impacte que té aquesta malaltia en la societat.

El consistori col·labora amb campanyes de sensibilització amb l’Associació Espanyola Catalunya Contra el Càncer (AECC) que disposa d'una sèrie de serveis i programes per a l'atenció integral de les persones amb càncer de mama proporcionant informació als/les malalts/es i familiars, donant suport i acompanyament (atenció psicològica i social, orientació mèdica, vídeos de cures estètiques) i invertint en recerca, l'única via que a llarg termini curarà el càncer de mama.

A Espanya es diagnostiquen al voltant de 25.000 nous càncers de mama a l'any, (1 de cada 8 dones tindrà càncer de mama al llarg de la seva vida) i tot i que la supervivència és del 83%, és la primera causa de mortalitat per càncer en dones.

"El reflex del teu suport " Com cada any l'AECC ha tret a la venda les ulleres roses per recaptar fons per investigar el càncer de mama. Sota el lema, "El reflex del teu suport ", l'associació busca a més el compromís de tota la societat per transmetre tot el suport als/les pacients i familiars que estan passant per un procés oncològic.

Les ulleres es poden adquirir a través d'aquest enllaç http://sumatealrosa.aecc.es/ o en qualsevol de les 52 seus provincials de l'AECC.

Darrera modificació elDilluns, 19 Octubre 2015 17:48

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi
DYGICOM Diseño web