Menu
RSS

banner ILCD 4

Avui es dóna el tret de Sortida al Gran Recapte d’Aliments

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Promoció Econòmica, Participació Ciutadana i Cooperació i Solidaritat, Anna López; així com representants de Càritas Santa Maria, Càritas Sant Pere, Creu Roja, Cambrils Solidari Tots Plegats i Càritas Vinyols van presentar el Gran Recapte a Cambrils. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Promoció Econòmica, Participació Ciutadana i Cooperació i Solidaritat, Anna López; així com representants de Càritas Santa Maria, Càritas Sant Pere, Creu Roja, Cambrils Solidari Tots Plegats i Càritas Vinyols van presentar el Gran Recapte a Cambrils.

Avui, divendres 27 de novembre, a les 9 hores, s'ha donat el tret de sortida del Gran Recapte 2015. La campanya de recollida d’enguany ha engrescat 25.000 voluntaris que faran possible poder habilitar 2.500 punts de recollida arreu de Catalunya.

La localització d’aquests punts es pot consultar online al web del Gran Recapte (www.granrecapte.com/ca/donacions).

El Gran Recapte és una campanya de recollida d’aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària, però també ha de servir per a sensibilitzar i mobilitzar la població de Catalunya sobre la realitat actual de pobresa al nostre país. Es calcula que, actualment, un 20% de la població viu en risc d’exclusió social a Catalunya, una xifra que arran de la crisi econòmica ha anat creixent.

Cambrils, a per 40 tones

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Promoció Econòmica, Participació Ciutadana i Cooperació i Solidaritat, Anna López; així com representants de Càritas Santa Maria, Càritas Sant Pere, Creu Roja, Cambrils Solidari Tots Plegats i Càritas Vinyols van presentar el Gran Recapte a Cambrils que tindrà lloc avui divendres i demà dissabte, 27 i 28 de novembre, durant tot el dia. Un total de 21 supermercats del municipi s’uneixen enguany en aquesta campanya solidària que busca recollir aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària. La campanya la duen a terme simultàniament els quatre Bancs d’Aliments de Catalunya.

En aquesta ocasió seran prop de 200 els voluntaris que hi participaran per intentar arribar a la xifra de 40.000 kg d’aliments –en la passada edició es van recollir 35.000 kg, tal i com ha destacat l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, que ha assenyalat que “Cambrils demostrarà un any més la seva solidaritat a través d’aquesta campanya que també té una funció de conscienciació ciutadana molt important”. Els aliments recollits aniran destinats a totes les famílies de Cambrils i Vinyols que ho necessiten.

Per la seva banda, la regidora de participació ciutadana i solidaritat, Ana López, ha destacat que Cambrils “és un municipi solidari amb un teixit associatiu molt actiu” i ha volgut agrair “l’esforç que realitzen les entitats” per tirar endavant campanyes com el Gran Recapte. Des de les entitats solidàries, Lluís Rovira, en representació de totes, ha fet una crida a la ciutadania a participar com a voluntaris: “Demanem que la gent sigui molt conscient i que participi de la campanya”. Enguany compten amb dues-centes persones, però farien falta encara més mans per tal que la campanya sigui un èxit, tal i com s’espera. Aquesta mateixa tarda hi haurà una reunió de coordinació a les 20h al Centre Cultural de Cambrils per coordinar les tasques dels voluntaris.

 

Darrera modificació elDiumenge, 29 Novembre 2015 11:14

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web