Menu
RSS

610x90 La Vila

banner ILCD 4

Darrers preparatius per l’arribada del Rei Carnestoltes a Vila-seca

Darrers preparatius per l’arribada del Rei Carnestoltes a Vila-seca

Vila-seca porta mesos preparant-se per rebre el Rei Carnestoltes. Aquest divendres, 5 de febrer, serà el dia. Sa majestat arribarà, per primer cop, en tren. Un cop posi el peu a terra, el municipi es veurà submergit en cinc dies de gresca i disbauxa en la festa més boja de l’any.

A les 19:26 hores està prevista l’arribada del rei a l’Estació de Ferrocarril. L’honor aquest any recaurà en una de les colles guanyadores del Carnaval de 2015, la del Purgatori. Després d’una cercavila pel Centre Històric de Vila-seca, amb l’inestimable acompanyament de la Txaranga Band Tocats, el nou rei rebrà les claus de la ciutat de mans dels reis de l’any passat. 

Aquest és el tercer any que l’organització del Carnaval recau en la Comissió de Carnaval de Vila-seca ‘Comission Dogs’ des que es va constituir com a entitat. El seu president és Ramon Figuerola, que al costat de Rosa Porqueras, Mari Carmen Hervás, Manuel Alcázar i Jordi Porqueras són els encarregats de dur a terme tots els preparatius, amb la col·laboració de l’Ajuntament. 

Un dels objectius que s’han plantejat enguany és promoure la participació dels més petits. Per aquest motiu han organitzat una Festa infantil de disfresses, que tindrà lloc abans de l’arribada del rei a la Pista d’Esports del Colomí. Hi haurà activitats per la canalla, amb inflables i tallers de maquillatge, i la disfressa més original s’emportarà un premi.

A més, s’aprofitarà el primer acte de Carnaval per fer entrega en el mateix escenari dels premis del concurs de cartells que ha organitzat la comissió per segon any entre totes les escoles del municipi. Marina Clavijo, alumna de 6è del col·legi Sant Bernat Calvó, ha estat l’autora del cartell guanyador, mentre que Azahara Díaz i Alba Vera, de la Plana, han quedat segones, i Ainara García i Mireia Hernández, del Miramar, terceres.

Pel que fa a la Rua de Carnaval, que tindrà lloc el dia 6, enguany hi prendran part 19 colles amb més de 1.800 membres. El recorregut s’ha modificat i seguirà la direcció inversa a l’habitual, evitant les vies principals. Així, la concentració de colles serà al carrer de Sir Esteve Morell Scott i la rua recorrerà els carrers de Tarragona, Tenor Josep Forasté, Josep Anselm Clavé, Requet de Fèlix, Tarragona, Rambla de Catalunya, Vic, Verge de la Pineda, Ferrers, Sant Antoni, la Font, amb final a l’avinguda de Francesc Macià.

A la nit, la festa del Pavelló començarà una hora abans, a les 23h. Les entrades anticipades, a un euro, es poden adquirir a la botiga de bricolatge Colomí Park. Una altra novetat és que enguany les tres millors disfresses del ball rebran els premis d’or, plata i bronze.

L’endemà diumenge, la pista del Colomí es convertirà en l’escenari de la tercera Batalla de Coixins. L’únic requisit per participar-hi és presentar-se en pijama i amb un coixí tou per combatre. La batalla clourà amb xocolata i coca pels participants.

Per tancar el Carnaval 2016, la Comissió de Carnaval ha organitzat un “desconsolat” Enterrament de la Sardina, que tindrà lloc dimarts 9 de febrer, a les 19 hores. El seguici mortuori sortirà des del Centre Cívic del Colomí fins a la plaça de l’Església, on clourà la festa amb el lliurament de records i premis a les colles de Carnaval i una sardinada popular.

Darrera modificació elDimecres, 03 Febrer 2016 18:57

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web