Menu
RSS

banner ILCD 4

Eluzai organitza una jornada de portes obertes aquest diumenge

Eluzai organitza una jornada de portes obertes aquest diumenge

L’Associació d’Assistència Social Eluzai és una entitat sense ànim de lucre promoguda per l’Església Protestant de Salou, que fou constituïda al març de 2008 i creada per un grup de professionals voluntaris, amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats bàsiques dels col·lectius més desafavorits.

Aquest diumenge, 1 de maig, ha organitzat, per primer cop, una jornada de portes obertes per donar a conèixer la seva activitat, la captació de nous socis i voluntaris. La jornada començarà a les 11.30h del matí i finalitzarà a les 6 de la tarda.

El calendari previst inclou una recepció a les autoritats municipals, amb una benvinguda i una presentació a càrrec del pastor Dr. Josué García. Així mateix, es comptarà amb participacions musicals a càrrec del Grup de Lloança; un solo de Josep Rafael Jiménez, amb piano de Jaime Gil. Un altre solo de piano, a càrrec de la salouenca Irene Sánchez, i, finalment, l’actuació del Cor Gospel de la pròpia església.

Seguidament, es preveuen unes paraules de les autoritats municipals, que aniran seguides de la projecció d’un Powerpoint per conèixer, de prop, la gran labor social, solidària i humanitària que fa Eluzai.

Després, Margarita Barrios, directora de l’entitat, durà a terme una lectura de la Bíblia, concretament, de l’Evangeli de Lucas 10:25-37; i el Dr. Faustino Tebas, de Vila-seca, oferirà una conferència als “cridats a ser pròxims”.

De 13h a 14.30h es procedirà a una visita a les instal·lacions, on el públic assistent podrà ser coneixedor del servei de distribució gratuïta d’aliments, de roba i calçat; del taller de manualitats i del servei d’higiene i perruqueria pels sense sostre, que compta amb la possibilitat de poder fer ús de la dutxa un cop a la setmana, sense cap tipus de cost. 

Cal dir que en aquesta mateixa franja horària hi haurà també jocs infantils i una exposició per part de la canalla de robots fabricats artesanalment amb llaunes reciclades.

A partir de dos quarts de 3, tindrà lloc el dinar, una paella solidària. I a les 16h es farà una cursa de sacs. A les 16.30h, es podrà veure l’espectacle infantil Balla amb els Minions. 

A les 17.30h es lliuraran els premis i a les 18h arribarà el comiat.

Eluzai promou nombroses activitats gratuïtes d’ajuda a la gent més necessitada, com són: la donació d’aliments i roba, classes de castellà per a immigrants, i un grup de suport per a famílies monoparentals, que duu per nom Projecte No estàs sola. El principal objectiu d’aquest grup és fomentar mesures encaminades a disminuir el risc d’exclusió social, oferint suport econòmic, en alguns casos, així com també assistencial, emocional, moral i espiritual a les mares soles amb fills al seu càrrec, que són objecte de patiment i un estrès important a l’hora d’afrontar, per exemple, el dol que comporta una separació.

Actualment, Eluzai compta amb 16 socis voluntaris, que fan tasques cada setmana. I quan hi ha actes puntuals especials es pot comptar amb 42 persones, tant de l’Església com de fora.

Cal dir que l’Ajuntament de Salou i La Caixa col·laboren en el projecte solidari d’Eluzai No estàs sola. Els interessats en col·laborar amb l’entitat a través de la quota de soci poden aportar 25 € a l’any. També poden prestar els seus serveis com a voluntaris un matí a la setmana.

L’Associació Eluzai es troba al c. de Pere Galés, n. 1 de Salou. El telèfon és 977 35 22 00 i l’email: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

 

Darrera modificació elDivendres, 29 abril 2016 18:59

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web