Menu
RSS

unnamed

Tallers de música en família per fer gaudir els pares i iniciar els infants

Tallers de música en família per fer gaudir els pares i iniciar els infants

El segon taller de música en família va tenir lloc dijous passat a la Sala Xavier Turull de l’Escola Municipal de Música  (EMMS) de Salou. Impartit per la Laura Nogueras, els tallers van dirigits a nens d’edats compreses entre  els 0 i els 24 mesos i dels 2 als 4 anys. 

Nogueras explica que els cursos han cobert totes les places ofertes, 14 cadascun, i que hi ha hagut fins i tot famílies que s’han quedat fora. “Estem satisfets amb el resultat i pel fet que la Mireia Sánchez Figueres i la Roser Berengueras, de l’EMMS, hagin apostat per aquest curs, una iniciativa que es duu a terme en escoles de música i conservatoris”.

L’objectiu d’aquests tallers és doble. Per una banda, l’acompanyament familiar i que a través de la música s’ho passin bé amb el nadó. I, per l’altra, oferir una educació musical primerenca. 

La salouenca Laura Nogueras està formada en el Mètode Gordon, provinent dels EUA, que demostra que la música beneficia els nens i els ajuda en el desenvolupament global. Així mateix, la professora assenyala que estem estimulant l’oïda, la psicomotricitat, el sentit rítmic, la memòria i la creativitat dels infants.

Tots els tallers tenen un esquema similar. Algunes activitats es repeteixen i altres es van variant. Dins de les parts cal contemplar la música i moviment, cançons amb diferents modes, recitats, música i relaxació, jocs musicals i cançons de falda, cançons de massatge, experimentació musical, interpretació d’instruments de petita percussió i dansa.

Pel que fa a la música i al moviment, s’utilitza la música clàssica, però també ritmes actuals, com el pop, la música tradicional i música original inèdita. 

Nogueras parla d’elements atractius als cursos, com poden ser les titelles, els mocadors, les cintes, les llumetes, els globus, les teles i les pilotes, per esmentar-ne alguns. Hi ha molt de material perquè sigui atractiu pels pares, que, a més de gaudir dels tallers, puguin aprendre els diferents recursos musicals per fer-los a casa. “Els passem enregistraments i ells poden continuar estimulant en nen a l’entorn de la llar”, comenta la tutora.

De moment, encara queden quatre sessions, que es desenvoluparan el 4 i el 18 de maig i l’1 i el 15 de juny. 

La Laura Nogueras és pianista, professora de llenguatge musical; especialista de música per a embarassades i nadons, doula i monitora de lactància. 

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web