Menu
RSS

unnamed

La solidaritat de la cambrilenca Esther Branchart, que duu Àfrica al cor

Francisca Franch, Ruth Manzanares, Esther Branchart, Oriol Branchart, David, i Álex Rodríguez, voluntaris de l’ONG. Francisca Franch, Ruth Manzanares, Esther Branchart, Oriol Branchart, David, i Álex Rodríguez, voluntaris de l’ONG.

L’Organització No Governamental (ONG) Progress for Africa, creada fa dos anys a Madrid, té ara una seu a Cambrils gràcies a la iniciativa d’Esther Branchart, una jove mestra (24) llicenciada en Educació Infantil. 

Branchart ha pogut romandre dos mesos a Tanzània com a ensenyant i ben aviat, al setembre, hi tornarà perquè dins seu ha sentit la crida de la solidaritat. “Tenia clar que quan acabés la carrera volia fer de mestra voluntària en una ONG”, explica la cambrilenca.

Diumenge passat, l’Esther va organitzar un vermut electrònic solidari a la plaça del Pòsit de Cambrils, amb l’ajuda d’un grup de voluntaris, per recaptar fons per l’organització i formar un equip de gent.

El projecte principal pel què treballa és una escola per a nens que es va acabar de construir al mes de novembre passat i començà a funcionar el 9 de gener d’enguany.

De moment, hi ha 26 nens escolaritzats, de 3 a 6 anys, però un dels objectius a curt termini és ampliar el centre i acollir-ne el doble. També es vol construir una cuina, un espai públic i un parc amb gronxadors i horts. Al matí, l’escola acolliria els nens, i a la tarda, l’espai quedaria obert a la gent.

El col·legi es troba en un poblet acabat de néixer anomenat Borncity, situat als afores d’Arusha, una gran ciutat, a Tanzània, prop de Kènia i al peu del Kilimanjaro. 

No hi ha ni electricitat, ni aigua corrent, ni servei de recollida de residus; pràcticament està tot per fer. L’Esther assenyala que “ens hem enfocat en aquest poble per dotar-lo de recursos”. 

Val a dir que el mestre de l’escola és un natiu, de 23 anys, que s’ha preparat allà. Però l’Esther explica que “els mestres voluntaris hi anem a ensenyar-los la metodologia Montessori, caracteritzada per desenvolupar en el nen la independència, la llibertat amb límits i respectar la psicologia natural i el desenvolupament físic i social, entre altres propòsits. 

Els nous habitants del barri de Borncity són “persones molt agraïdes, amb ganes de créixer i de ser ajudades”, apunta Bran- chart, que n’està convençuda que Àfrica és dins seu i se sent amb “l’obligació” i la voluntat de continuar ajudant-les. Té molt car que l’objectiu fonamental és assolir un estat de benestar digne, treballant en conjunt amb la població local i atenent les necessitats principals, des del barri i pel barri. Els punts principals són la sanitat i l’educació.

El gran projecte d’aquesta ONG té un nom, “Chagua Maisha”, que en suahili fa referència a les decisions que prenem a la vida. 

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web