Menu
RSS

unnamed

‘No som una zona turística. Som un barri on la gent viu i conviu’

Gonzalo García, Esther Folch i Pilar Roig formen part de la junta directiva de l’Associació de Veïns Salou Est. Gonzalo García, Esther Folch i Pilar Roig formen part de la junta directiva de l’Associació de Veïns Salou Est.

“No som una zona turística. Som un barri on la gent viu i conviu. Estem cansats que no se’ns valori com a barri. Cal un canvi de xip”. Aquesta reivindicació és el punt de partida de l’Associació de Veïns Salou Est, que s’acaba de constituir per defensar i millorar la qualitat de vida dels ciutadans que viuen a l’entorn de l’avinguda de Carles Buïgas.

L’àrea que engloba va des de la plaça d’Europa i la Font Lluminosa fins al carrer de Torremolinos. “Hi ha molta gent que vivim tot l’any en aquesta part del poble, que ha quedat totalment marginada de l’entramat social, comercial i econòmic. Paguem els mateixos impostos que a la resta de Salou, però no tenim els més mínims serveis. La nostra voluntat és que tot això comenci a revertir”, explica la vicepresidenta de l’entitat, Esther Folch.

Tot i que no existeix un registre exacte sobre la gent que hi viu, des de l’entitat calculen que representen uns 800 pisos i afirmen que la tendència és que cada vegada s’hi instal·len més famílies per viure-hi tot l’any. 

Fa un parell de mesos que l’associació es va reunir amb l’alcalde per presentar el seu concepte de barri. A partir d’ara, l’objectiu és convertir-se en un actor principal de cara a transformar i dignificar la zona. “Èrem una necessitat -afirma l’Esther-. Fins ara l’Ajuntament no tenia cap interlocutor més enllà dels negocis i empresaris. Hi havia grups de pressió econòmics, però no socials”. 

“La nostra arribada com a associació és per dignificar Salou, ajudar el consistori i el comerç. Som coneixedors de les possibilitats que té aquest barri i volem estar al costat de l’Ajuntament per ajudar-nos mútuament tots”, exposa Gonzalo García, el tresorer de l’entitat. En aquest sentit, un dels temes clau és la vertebració del barri i la integració amb la resta de Salou mitjançant, per exemple, un transport urbà que creuen imprescindible.

“Vivim en un barri només pensat a nivell econòmic”, lamenta l’altra vicepresidenta de la junta directiva, Pilar Roig. “Fan actuacions perquè vingui gent de fora i deixi diners, però no compten amb els habitants per fer un projecte de barri. No tenim actes de festa major, ni un mercat on anar a comprar, ni metge...”. 

Un dels primers reptes que es planteja l’associació és arribar a un pacte per la convivència. “Hi ha problemes de conviència i de descans. No pretenem anar en contra de ningú, sinó a favor de tothom i de que tots puguem compartir l’espai públic”, remarquen.

L’estacionalitat és un altre dels problemes que arrossega el barri. Amb la Setmana Santa a les portes, alerten que tornaran “els problemes d’incivisme, soroll de discoteques, venda de drogues, prostitució, manca de neteja i manteniment...”. Confien, però, que aquest estiu es comenci a percebre una millora. 

D’altra banda, l’Associació de Veïns Salou Est buscarà l’entesa amb les entitats comercials i d’hotelers del barri per tal d’ampliar el debat amb el consistori i poder tenir un consell consultiu de forma permanent.

Darrera modificació elDivendres, 16 Març 2018 20:19

1 comentari

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web