Menu
RSS

unnamed

L’antiga picabaralla entre vileros i mariners rebrota en format teatral

L’antiga picabaralla entre vileros i mariners rebrota en format teatral

Quatre matrimonis de Cambrils (l’Antònio i la Rossita, el Ramon i la Camí, el Pere i la Maria, el Plàcid i la Carmeta), formats per un membre de la vila i un altre de baix a mar, un agent de l’autoritat, un mossèn i un batlle. Aquests són els onze personatges que protagonitzaran, acompanyats per tres músics, el primer ball parlat de ‘Vileros i mariners’.

Es tracta de la nova proposta dins de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, que es representarà a la plaça de la Vila aquest dissabte 8 de setembre, a les 18 hores. Tot seguit (cap a les 19.30h) tindrà lloc la ballada de lluïment dels elements festius amb el Ball de Bastons de Cambrils, la Colla Gegantera Tota l'Endenga, el Ball de Diables Els Cagarrieres i els Xiquets de Cambrils.

“Teníem el record dels nostres avis de la disputa entre la gent de la vila i la gent de baix a mar. Vam pensar que havíem de potenciar-ho i aprofitar aquesta peculiaritat tant de Cambrils. Després de pensar molts formats, vam decidir que la millor manera seria amb un ball parlat i de seguida ens vam posar a escriure el guió”, explica l’Alba Pijuan, impulsora d’aquesta iniciativa juntament amb el Marc Gibert. 

De la mà de la NAC (Nit d’Artistes de Cambrils), porten mesos treballant en l’elaboració dels textos i assajant la representació diversos dies a la setmana. El seu objectiu és poder instaurar aquesta representació cada 8 de setembre.

El nou ball parlat recuperarà la picabaralla històrica entre vileros i mariners i ho farà amb un to simpàtic i satíric. Els actors i actrius faran un repàs de l’actualitat política i social del municipi a partir de la relació entre aquests matrimonis ‘barrejats’ i amb un llenguatge carregat d’expressions cambrilenques.

D’altra banda, la vella disputa entre vileros i mariners es veurà reflectida també aquesta Festa Major amb les samarretes que han dissenyat un grup de joves de Cambrils. La intenció és lluir la peça de vilero o de mariner aquest divendres a la nit, durant la Pujada de la Galera, un acte que aquest any anirà acompanyat de diferents jocs per tal de competir entre ambdós bàndols.

Darrera modificació elDivendres, 07 Setembre 2018 18:29

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web