Menu
RSS

unnamed

Salou i Cambrils se sumen al Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

Salou i Cambrils se sumen al Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

Amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, els ajuntaments de Salou i Cambrils s'han sumat amb diferents accions per tal de denunciar i sensibilitzar contra les agressions físiques, intel·lectuals i/o morals de les persones per raons de la seva orientació sexual, d’identitat i/o d’expressió de gènere.

Aquest divendres a l’Ajuntament de Salou s’ha llegit un manifest per tal de mostrar el seu rebuig contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia, la transfòbia, i la interfòbia. El manifest ha estat llegit al passadís del TAS per part de l’alcalde, Pere Granados, així com de la regidora de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza, i les regidores Miren Ezkarne Zabalo i Carme Gasull.

Durant l’acte, on hi ha estat presents diversos regidors i regidores del consistori, així com personal de l’Ajuntament i ciutadans i ciutadanes del municipi, s’ha recordat que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d'injustícia i de violència envers les persones per llur identitat de gènere o llurs orientacions sexuals i afectives. En aquest sentit, l'alcalde Pere Granados ha demanat que Salou es declari de manera institucional com un municipi 'LGTBIfriendly'.

L'Ajuntament de Salou s'adhereix per tercer any a la celebració d'aquest dia, que recorda que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d'injustícia i de violència envers les persones per la seva identitat de gènere o les seves orientacions sexuals i afectives.

Els principis d'equitat i de no-discriminació són elements fonamentals dels drets humans, i així ho recull la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

El municipi de Salou vol mostrar el seu suport i reconeixement a totes les persones que han estat perseguides o que han patit discriminació o violència per llur identitat o orientació sexuals, aquí o arreu del món, on encara persisteix aquesta persecució en un important nombre de països, amb penes de presó tortura o fins i tot la mort.

Recordar que el passat dilluns, es va dur a terme una jornada de sensibilització en matèria LGTBI per als treballadors i treballadores del consistori a la sala Mediterrània del TAS. Així mateix està prevista des del SIAD la realització d’activitats de sensibilització amb l’alumnat del Centre de persones Adultes Àgora.

D'altra banda, l’Ajuntament de Cambrils ha penjat al balcó la bandera LGTBI, per visibilitzar la diversitat de les orientacions sexuals i identitats o expressions de gènere, en el marc del Dia Internacional contra la LGTBfobia. 

Cal recordar que el passat 21 de novembre l’Ajuntament de Cambrils i la Direcció General d’Igualtat de la Generalitat van signar el conveni per la implementació del Servei d’Atenció Integral a les persones LGTBI, en compliment a la Llei 11/2014 per garantir els drets de les persones LGBTI i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.   

Actualment, des del Servei d’Atenció Integral de l’àrea de polítiques d’igualtat, s’està elaborant una diagnosi de necessitats en matèria de polítiques municipals LGBTI per tal de dissenyar el Pla municipal per a la diversitat sexual i d’identitat i/o expressió de gènere que establirà les línies estratègiques i accions a desenvolupar per garantir la transversalitat de la perspectiva LGBTI en totes les polítiques que s'impulsin a Cambrils.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web