Menu
RSS

unnamed

L’associació Equí Lliure porta l'equitació sense ferros a Salou

L’associació Equí Lliure porta l'equitació sense ferros a Salou

Muntar a cavall sense ferros, sense treure l'animal del seu hàbitat natural i sense ànim de competir. Aquesta és la filosofia de la formació NEC (Natural Equine Connection), una tendència cada cop més present en el món de la doma que posa el benestar de l’animal i el respecte a la seva naturalesa en el centre de l’acció. Ara, Salou compta amb el primer centre NEC certificat de tota la província de Tarragona.

Alejandra Seguí i Anna Salas són les impulsores del projecte, que van presentar en societat dissabte passat en el marc de la Fira d’Entitat de Salou. Tot i que ambdues porten molts anys dedicant-se al món del cavall, fa només uns mesos que van constituir Equí Lliure. Un club sense ànim de lucre que està més a prop d’un moviment animalista que de qualsevol hípica tradicional.

De fet, Equí Lliure compta en l’actualitat amb cinc cavalls i eugues i tots ells són rescatats de situacions de maltractament. Viuen en manada i sense estables en 5 hectàrees de terreny, que inclouen una petita zona boscosa, ubicat a la zona d’Emprius. La seva alimentació es basa en pasturar tot el dia i només els subministren farratge.

La tasca de l’entitat se centra en difondre aquesta forma d’equitació respectuosa a través d’activitats, cursos, jornades i tallers amb els cavalls. Aquest estiu oferiran per primera vegada un casal d’estiu destinat a infants a partir dels set anys.

El club basa totes les seves activitats en l’etologia de l’animal. “Mirem com es comporta el cavall en la manada i intentem que ens consideri un més del seu grup per interactuar amb ell. Fem les coses des de la confiança i no des de l’obligació”, expliquen les creadores de l’entitat. Per aquest motiu, els equins d’Equí Lliure no porten mai ferros a la boca, ni ferradures.

“Hem volgut que la gent arribi a un altre aspecte del món de l’equitació i del cavall. Actualment la gent només coneix l’equitació tradicional, amb ferro i amb sabates. Nosaltres volem que la gent s’aproximi més al cavall i que l’animal no sigui només una eina, sinó també un company”, explica l’Alejandra, que apunta que cada vegada són més els estudis publicats que parlen de la importància de la cura del cavall en el món de l’equitació.

Anna Salas, que és la instructora d’Equí Lliure, destaca que “es pot fer esport amb el cavall, però respectant sobre tot les seves necessitats, la seva salut física i psicològica”. En aquest sentit, detalla que “ensenyem a la gent que el cavall té unes necessitats bàsiques pel seu benestar, com és viure en llibertat i en grup, com a animal de manada que és. A banda de les seves necessitats bàsiques com a espècie, si volem gaudir d’ell amb l’equitació a base de confiança, també hem de cobrir altres necessitats que vindran degudes a l’esport, com és la cura quiropràctica, l’osteòpata, el dentista, veterinaris....”.

Per contactar amb Equí Lliure i rebre més informació sobre les activitats que duen a terme a les seves instal·lacions, es poden adreçar a la seva pàgina de Facebook o als telèfons 669863482 o 640737546.

Darrera modificació elDilluns, 10 Juny 2019 19:38

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web