Menu
RSS

610x90 La Vila

banner ILCD 4

La Lliga de la Llet s’impulsa a Salou per donar suport a l’alletament matern

La Lliga de la Llet s’impulsa a Salou  per donar suport a l’alletament matern

Un dels moments més dolços d’una mare amb el seu nadó és l’hora de l’alletament. És un temps màgic, de molta intimitat i tendresa, on els vincles afectius es tornen molt estrets i on el nounat continua rebent l’energia d’amor, de llum i de pau que ha anat alimentant-lo al llarg dels nou mesos de gestació.

L’alletament és un regal de la natura i esdevé un acte únic entre mare i fill. És allò que espera rebre el petit un cop surt de l’úter matern; i la dona que l’ha portat al món està perfectament capacitada per poder oferir-li.

La Laura Nogueras té 35 anys i és salouenca. Amb els seus tres fills i el seu marit viu la maternitat com un acte de plenitud i de generositat. 

Professionalment, és pianista i professora de llenguatge musical, a més de doula, i treballa al Conservatori de Tarragona. A més, ha creat a Salou un grup de suport a l’alletament matern. En aquest sentit, actualment, i des de fa molt poc, la Laura és monitora de la Lliga de la Llet a la capital de la Costa Daurada, una organització internacional assistencial, apolítica, aconfessional i sense ànim de lucre, vinculada a UNICEF i avalada per l’OMS.

“La nostra filosofia és l’ajuda mare a mare”, comenta la Laura, mentre alleta la seva filla petita, l’Aina, de tan sols 13 mesos.

Nogueras va començar a assistir a les reunions del grup de la Lliga de la Llet de Cambrils quan estava embarassada del seu primer fill, l’Hèctor, que ara ja té 5 anys. La Lliga a Cambrils és coordinada per la monitora Muntsa Roca. D’ella, la Laura en va rebre una ajuda fonamental, útil i necessària, per aprendre a alletar, essent una mare primerenca. Un suport que després es convertiria, per a ella, en una missió i en una voluntat ferma d’ajudar altres dones, però, en aquest cas al mateix municipi de Salou.

Nogueras tenia molt clar que volia alletar el seu fill. Tanmateix, no comptava amb gaires referents. 

Aquest fet fou decisiu per a la Laura, que sentí la necessitat de formar-se i de conèixer més en profunditat la lactància materna per poder ajudar, així, altres mares que, com ella, havien decidit alletar els seus nadons. Amb molta empenta i il·lusió, es va posar mans a l’obra i el mes d’octubre passat va crear un grup de suport a Salou que ja ha començat a funcionar i que organitza reunions mensuals obertes a tothom que estigui interessant en l’alletament de forma natural. 

Les trobades són de caràcter gratuït i les condueix la pròpia Laura Nogueras, que ja té la categoria de monitora acreditada. La informació que presenta està validada per experts en medicina, psicologia, nutrició i desenvolupament del nadó.

Aquestes sessions es realitzen el segon divendres de cada mes, de 10.30h a 12h, al Centre Cívic de Salou. La propera reunió del grup de la Lliga de la Llet de Salou es farà divendres, 14 de novembre, de 10.30 a 12h, al Centre Cívic de Salou

Les properes sessions seran: El 12 de desembre, “Lactància i família. Lactància i sexualitat, el paper del pare”. El 9 de gener: “De parella a família. La son dels nadons. Els despertars nocturns”. El 13 de febrer: Taller d’extracció de llet materna manualment i amb tirallets. El 13 de març: “Introducció a l’alimentació complementària: què, com i quan”. El 10 abril: “El bebè creix i continuem alletant”. El 8 de maig: “El deslletament amb amor. Les pressions socials”. I el 12 de juny: “Alletar i treballar. De vacances amb el bebè”.

A banda de les reunions mensuals es poden fer consultes via mail:Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. i telefòniques 658056131/629704956. També es pot consultar el web www.lalligadelallet.org

Darrera modificació elDijous, 06 Novembre 2014 23:16

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web