Menu
RSS
Iván Alcalá

Iván Alcalá

Iván Alcalá Rubio. Llicenciat en Periodisme i Publicitat i Relacions Públiques per la URV. Col·labora en la secció d'Esports del Diari de Tarragona des de l'any 2008. Ha realitzat tasques de comunicació al Servei Municipal de Joventut i Cooperació de l'Ajuntament de Tarragona. Ha seguit l'actualitat de Tarragona i el Tarragonès a través del diari digital Tarragona21.cat. Actualment és coordinador de redacció al periòdic La Vila. @I_alcala

La ciutadania de Cambrils tria millorar el Palau d'Esports i mobiliari urbà

L’Ajuntament de Cambrils ha fet públiques les propostes guanyadores del primer Pressupost Participatiu que s’ha engegat aquest 2018 al municipi. Després de superar totes les fases del procés i de recollir 4.667 vots en les tres setmanes de votació, les propostes que executarà el consistori, amb una inversió de prop de 100.000 euros, són les millores del Palau d’Esports Municipal i la instal·lació de nou mobiliari urbà a diferents punts de la ciutat.

El projecte que va rebre més vots, un 46,6% del total, és el de millorar el Palau d’Esports amb diverses actuacions. Concretament, la proposta contempla millores en la desinfecció de l’aigua de la piscina petita mitjançant aparells de raig ultraviolats; reformar els sistemes de ventilació existents; instal·lar noves portes d’accés a la piscina i renovació de les existents (millorant la temperatura i ambient de tots els vestuaris); i instal·lar dutxes mescladores a tots els vestuaris. Aquesta actuació està pressupostada en 69.000 euros.

La segona proposta amb més vots de les onze que van passar a la fase final ha estat la d’ampliar les àrees de jocs infantils als parcs del Pinaret i del Pescador. No obstant, aquests treballs estaven xifrats en 100.000 euros, que era el límit que havia fixat l’Ajuntament pel global del Pressupost Participatiu. D’aquesta manera, la següent actuació amb més suports i que no excedeix la partida que s’hi destina és la d’adquirir i instal·lar nou mobiliari urbà a diferents punts del municipi.

El 27% dels vots es van decantar per aquesta proposta, que consisteix en dotar de tres fonts públiques el passeig Marítim, així com 50 papereres i 50 bancs que s’ubicaran a zones properes als centres educatius, parcs infantils, a l’Avinguda Diputació (tram de la platja del Regueral), al passeig Sant Joan Baptista de la Salle, i a zones d’espera d’autobusos. El cost calculat d’aquest projecte és de 23.000€, sumant un total de 99.000 pels dos projectes guanyadors.

L’execució d’aquestes dues propostes, prevista pel 2019, posarà punt i final a un procés que es va engegar el passat mes d’abril. En el període per a presentar propostes se’n van rebre un total de 280. Pel que fa a la participació, un total de 1.937 persones van votar les seves propostes favorites del Pressupost, el que suposa el 6,95% del cens que podia exercir el seu dret, majors de 16 anys empadronats a Cambrils (27.863 persones). Cada butlleta podia incloure fins a tres vots. En total, se’n van comptabilitzar 4.677, dels quals 125 van ser nuls.

Vila-seca tendrá su propia ordenanza ‘antibotellón’

Vila-seca será uno de los municipios pioneros en la demarcación en contar con una ordenanza específica para combatir el consumo indebido de bebidas alcohólicas en espacios públicos, popularmente conocido como ‘botellón’. Este fenómeno se suele regular a nivel municipal dentro de otras ordenanzas de civismo más generales, pero ahora Vila-seca ha aprobado de forma inicial una nueva norma específica. Policía Local y Mossos d’Esquadra serán los garantes de que esta ordenanza se cumpla, con multas que pueden ascender hasta 3.000 euros.

Entre las medidas innovadoras que incorpora la ordenanza ‘antibotellón’ de Vila-seca se encuentra la posibilidad de sustituir las sanciones a los menores de edad que cojan bebiendo en la calle. En estos casos, el menor o sus padres/tutores pueden acordar llevar a cabo una intervención educativa o terapéutica, en caso de que sea necesaria, en vez de pagar la multa.

La nueva normativa, que se encuentra en exposición pública y puede ser objeto de alegaciones antes de su aprobación definitiva, incorpora otras medidas de carácter social. Son medidas para personas indigentes o con necesidades de atención social o médica especiales. En estos casos, cuando se incumpla la ordenanza los agentes se encargarán de informar a la persona sobre las posibilidades de asistencia que tiene e intentarán contactar con la familia.
Del mismo modo, en los casos más urgentes pueden incluso acompañar a la persona para que reciba la asistencia necesaria.

La ordenanza contempla sanciones tanto para los consumidores como para los suministradores de bebidas alcohólicas en la calle. En este sentido, son infracciones leves, con multas de hasta 750 euros, tanto beber en la calle como vender bebidas alcohólicas sin autorización para ello.

Además, el ‘botellón’ que pueda alterar la convivencia y el descanso de los vecinos se considerará infracción grave, con sanciones entre 750 y 1.500 euros. Se considerarán infracciones muy graves cuando los organizadores de espectáculos o dueños de establecimientos fomenten y permitan el consumo o tráfico de sustancias estupefacientes, que se multarán con hasta 3.000 euros.

Proyectan la primera promoción de viviendas en Emprius en una década

Hace tiempo que las grúas han vuelto a convertirse en elemento común del ‘skyline’ de la Costa Daurada. Según los últimos datos del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT), la construcción ha repuntado en la provincia hasta niveles anteriores a la crisis. En concreto, en el tercer trimestre de 2018 se han disparado un 70% las promociones de obra nueva respecto al mismo período del 2017, alcanzado números similares a los de 2009. 

Visions contradictòries sobre l’estat de Cambrils entre govern i oposició

Moments de tensió, talls i interrupcions contínues i una divergència d’opinions absoluta entre govern municipal i oposició. Aquest va ser el resultat del primer ple monogràfic per debatre sobre l’estat del municipi que es va convocar a Cambrils aquest dimecres. A sis mesos de les pròximes eleccions municipals, es va celebrar el debat a petició dels deu regidors a l’oposició i en un format que van acordar els 21 representants de la corporació i que va resultar un fracàs absolut. 

Una de cada seis viviendas de Salou se destina a usos turísticos

Una de las mayores preocupaciones del sector de los apartamentos es el auge cada vez más voraz de las viviendas de uso turístico. Un auge y una competencia para la cual todos los actores exigen una mayor regulación. Según los datos del Registre de Turisme de Catalunya que elabora la Generalitat, Salou lidera el ránking de localidades con más viviendas de este tipo en la provincia. En total son 5.272 las viviendas de uso turístico inscritas legalmente a mes de septiembre de 2018, una cifra que representa el 16.8% del total del censo de viviendas de la ciudad y una cuarta parte de la oferta de este tipo de alojamiento en toda Tarragona.

Subscripció a aquest canal RSS

Blog

DYGICOM Diseño web