Menu
RSS

Josep Poblet, investit alcalde de Vila-seca per sisena vegada

Josep Poblet, investit alcalde de Vila-seca per sisena vegada

Aquest migdia s’ha constituït de forma oficial la nova corporació municipal de Vila-seca. Ha estat en una sessió plenària solemne i multitudinària que ha deixat petit el saló de plens de l’Ajuntament. Per sisena vegada consecutiva, Josep Poblet ha rebut la vara d’alcalde, gràcies al vot favorable dels 11 regidors de Convergència i Unió que van guanyar per majoria absoluta les eleccions municipals del passat 24 de maig.

El consistori pels propers quatre anys s’ha renovat en un 50% amb l’entrada de 12 nous regidors i tres forces polítiques que s’estrenen a l’oposició, Ciutadans, Vila-seca en Comú i Decidim Vila-seca. Les dues primeres han optat per votar el seu propi candidat, tal com han fet PSC i PP, mentre que els dos representants de Decidim s’han abstingut.

El nou equip de govern comptarà amb tres cares noves, Cristina Campallo, Pere Segura i Lucía Teruel, i mantindrà vuit regidors del govern sortint. La configuració del cartipàs municipal, però, s’anunciarà els propers dies.

Després de prendre possessió del seu càrrec, Josep Poblet ha dirigit les seves primeres paraules com a alcalde reelegit per agrair el suport rebut i donar la benvinguda als nous membres del saló de plens de Vila-seca. “La nostra societat vol seguir amb el projecte que ens ha fet forts, que ens ha fet com som i, alhora escoltar noves veus que dibuixen percepcions, aspiracions i voluntats que cal incorporar al diàleg i al debat del nostre mandat”, ha considerat el batlle.

Poblet s’ha compromès a complir punt per punt el seu programa electoral, un programa que s’ha fet, ha dit, “per sortir definitivament de la crisi, arribar als més alts nivells d’ocupació i assolir més fortaleses que mai”. En aquest sentit, “seguirem treballant per un Ajuntament obert a les persones, a les entitats i al món de l’empresa i del treball”, ha promès.

En dues de les intervencions dels portaveus de l’oposició ha sortit la qüestió de les imputacions de cinc membres del nou govern municipal. Joan Anton Ramírez, de Ciutadans, ha demanat al govern que canviï les persones designades si vol comptar amb el suport del seu grup. "Creiem en la presumpció d'inocència i no jutgem els sis imputats, però no creiem que sigui un bon exemple i és moralment reprovable mantenir l'exercici de càrrecs públics amb imputacions pendents de tancar per la justícia", ha dit.

Elisabet Sánchez, de Vila-seca en Comú, també s'ha referit a aquest tema: "El reguitzell d'imputacions que assoten la seva formació i la seva personas són una xacra pel nom de Vila-seca. Comença a ser habitual veure en mitjans d'abast estatal Vila-seca destacada en qüestions de corrupció. Fa anys la gent ens coneixia pel PortAventura o la platja i ara ens comença a conèixer per tenir un dels ajuntaments amb més càrrecs imputats de tot l'Estat".

L'alcalde ha defugit la qüestió de les imputacions, però no el portaveu del grup de CiU, Francesc Xavier Farriol. "Podrien haver-se informat amb la documentació disponible i d'aquesta manera estarien més preocupats per l'estat de la justícia espanyola i no per la nostra imputació", ha dit. "Són acusacions fora de lloc, sense cap base, desmentides massivament per la documentació disponible i fetes per un jutge que ha estat declarat incompetent", ha manifestat, tot expressant que "el que vam fer ho vam fer molt bé i en benefici del municipi i sabem quin serà el final d'aquesta qüestió".

De la resta de grups, Josep Forasté, com a portaveu de Decidim Vila-seca, ha anunciat que en el primer ple entraran una moció per demanar l'adhesió de Vila-seca a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). "Vila-seca no pot ser ni ha de ser una excepció en el procés", ha manifestat. En l'altre extrem, el regidor del PP, Jordi Camarasa, ha demanat "humilitat" a Poblet i ha exposat que "seria un error involucrar Vila-seca en el procés sobiranista".

Per la seva banda, el socialista Ander Basterretxea ha assegurat que, malgrat quedar-se amb només dos regidors, "no defallirem a l'hora de treballar pel nostre projecte progressista. Farem una oposició ferma, però dialogant i responsable".

Darrera modificació elDissabte, 13 Juny 2015 15:29

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web