Menu
RSS

Comencen les obres de reforma al Pavelló d’Esports de Vila-seca

Comencen les obres de reforma  al Pavelló d’Esports de Vila-seca

La setmana passada es va posar en marxa la rehabilitació del Pavelló Municipal d’Esports de Vila-seca, una de les principals inversions als municipis seu dels Jocs Mediterranis de 2017 i la primera que s’engega més enllà de Tarragona ciutat.

L’equipament, que acollirà les proves de lluita a la cita olímpica del proper estiu –la localitat també és seu de ciclisme–, patirà un rentat de cara integral 30 anys després de la seva construcció i comptarà amb una nova coberta per la pista exterior.

Un dels objectius principals d’aquesta reforma és millorar l’accessibilitat del pavelló. Per aquest motiu, es reformarà l’escala actual i s’instal·larà un ascensor per poder accedir a la graderia. A més, està previst construir nous lavabos adaptats i adequar una plataforma pels espectadors amb mobilitat reduïda, així com un espai destinat a càmeres de televisió. Pel que fa a l’estructura actual del recinte, es mantindrà tota la distribució, amb una ampliació de l’accés amb una zona porxada. La intenció és crear un gran espai de rebuda, amb bancs, una nova consergeria, zona de bar i terrassa.

La intervenció també inclou l’eliminació del fals sostre del pavelló. Es farà una reforma de la coberta i es deixaran a la vista les bigues de formigó amb un recobriment de guix. També es renovaran les claraboies de l’edifici per tal de millorar la il·luminació natural. En aquest sentit, les parets de formigó laterals també deixaran pas a uns finestrals que deixaran veure des de l’exterior l’activitat que s’hi desenvolupi dins.

En matèria de sostenibilitat, la remodelació del Pavelló d’Esports de Vila-seca contempla també la reforma global de les instal·lacions elèctriques, de climatització i d’aïllament. Es farà ús d’il·luminació LED i fluorescents de baix consum i s’instal·laran plaques solars a la coberta de l’edifici. En aquest sentit, l’obra també preveu incorporar al pavelló un sistema de monitoratge del consum d’energia i aigua per tal de seguir una línia de despesa sostenible.

Pel que fa a la pista exterior, pensada com a zona d’entrenaments, s’eliminarà el desnivell respecte la pista principal i es crearà una connexió entre els dos espais a través d’un porxo cobert. El nou sostre es farà a través de materials lleugers, amb una estructura d’acer i una coberta de xapa.

Les obres van a càrrec de l’empresa Carbonell Figueras i compten amb un pressupost d’uns 900.000 euros, que assumeix de forma íntegra la Diputació de Tarragona. El termini d’execució és d’uns deus mesos. Pel que fa a l’ús que fan del pavelló els clubs del municipi, l’activitat es reubicarà a la pista poliesportiva que hi ha dins de l’Estadi Municipal, que s’ha reformat recentment per tal d’adaptar-se a la pràctica de l’hoquei. A més, de cara a la propera temporada està previst instal·lar-hi una coberta.

A Salou, el mes que ve

D’altra banda, els pavellons municipals de Salou i de Cambrils també seran escenari el proper estiu d’alguns dels esports de Tarragona 2017. En concret, el Palau d’Esports de la vila marinera serà seu del judo i el karate, per la qual cosa l’equipament ha estat objecte de diverses intervencions de millora al llarg dels darrers anys.

Per la seva banda, la capital de la Costa Daurada engegarà el mes de juny una millora i renovació de les instal·lacions del Pavelló poliesportiu Salou-Centre, enfocades a acollir la disciplina del taekwondo –el municipi també serà seu de vela–. En concret, la Diputació hi invertirà al llarg d’aquest estiu 344.755 euros en una reforma que engloba la façana de l’edifici, el parquet de la pista, les instal·lacions de fontaneria, la climatització de les sales i la renovació de l’entrada, entre d’altres.

Darrera modificació elDimecres, 25 Maig 2016 12:48

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web