Menu
RSS

Banner La Vila agenda 1

banner ILCD 4

Alumnes de l'Escola Sant Bernat Calvó aprenen a confinar-se en cas d'accident químic

Alumnes de l'Escola Sant Bernat Calvó aprenen a confinar-se en cas d'accident químic

Protecció Civil provarà el proper dilluns, 21 de novembre, a partir de les 10.40 hores, les sirenes del Polígon Sud adscrites a la xarxa d’alarmes del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT que alerten la població en cas de risc químic.

Amb motiu d'aquesta prova, des de Protecció Civil han organitzat aquest divendres un simulacre de confinament pels alumnes de 1r curs de l'Escola Sant Bernat Calvó de Vila-seca. En aquest simulacre, una cinquantena de nens i nenes han après què fer en cas de sentir les sirenes, a través d'un vídeo explicatiu i de les respostes dels tècnics de Protecció Civil. Després de les explicacions, han portat a terme un exercici pràctic.

A través dels altaveus del pati del centre, els alumnes han sentit la sirena d’inici d’alarma i tots ells, juntament amb els seus professors, han entrat cap a l'aula, on han dut a terme les mesures d’autoprotecció bàsiques en cas d’accident químic, com és tancar portes i finestes i baixar persianes.

Tal i com ha destacat l'Eli Llombart, responsable de Protecció Civil a Tarragona, aquest exercici pretén familiar els més petits de la casa en els sistemes de prevenció i auto-protecció en cas de risc químic. "Fem sessions de sensibilitació a grups de totes les edats i adaptem el missatge a cada nivell d'ensenyament", assegura, per tal d'assegurar una correcta reacció ciutadana en cas d'accident real.

Donada la seva proximitat amb les indústries químiques, Vila-seca i Salou compten amb diverses sirenes al llarg del terme. En concret, cinc de les sirenes que es posaran a prova dilluns estan situades a Vila-seca, dues a La Pineda (Aquópolis i Escola Cal·lípolis), una al Colomí (Escola Sant Bernat), una a La Formiga (Escola Mestral) i una altra a Les Illes (Institut Vila-seca). A Salou, les dues sirenes estan ubicades a la urbanització Mirador i a Cova Mar.

Llombart ha explicat que aquesta prova de sirenes es realitza dos cops l’any i serveix per comprovar el funcionament de les 38 alarmes ubicades a la demarcació. Es comprova si sonen bé i el diàmetre en el que es pot escoltar el so i també serveixen per familiaritzar la ciutadania amb el so d’avís de risc químic i els consells a seguir en cas d’accident real, el més bàsic dels quals és confinar-se. "Cada vegada rebem entre 300 i 400 trucades als Serveis d'Emergència i això també ens serveix per calcular quanta gent no coneixia el simulacre i des d'on s'han sentit les sirenes", ha afegit.

El simulacre de dilluns s'iniciarà al Polígon Sud a les 10.40 hores amb el so d'alerta, tres senyals ondulants d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que ja ha finalitzat el risc químic, la població sentirà el so de final d'alerta, un senyal continu de 30 segons de durada que es produirà cap a les 10.50 hores.

 

 

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web